Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican: 'Büyükşehiri borçtan biz kurtardık!'

Delican: 'Büyükşehiri borçtan biz kurtardık!'

İzmir’in yeterli yatırım almadığını savunan CHP’li siyasetçilere göndermede bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "İzmir, AK Parti’nin desteğiyle, kişi başına en yüksek belediye hizmetleri payını alan kent oldu. Bunlar otururken olmadı. Hükümetimizin, sayın Başbakanımızın yoğun çalışmasıyla oldu." dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2017 - 14:49

Halide DEMİR POLATLI/ EGEPOSTASI-Ankara’da gerçekleşen genişletilmiş il başkanları toplantısından dönen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hafta sonu İzmir’de olacak Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği temel atma, hizmete açma törenleri öncesi son hazırlıkların tamamlandığını ve İzmir teşkilatı olarak Başbakanı karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere İzmir’e hizmet sevgilerinin ve yaptıklarının ortada olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Egepostası’na yaptığı açıklamada, birbiri ardına gerçekleştirecekleri temel atma ve açılışlarla sevgilerini bir kez daha ispatlamış olacaklarını söyledi.

İZMİR’E YAPTIĞIMIZ HERŞEY ORTADA, GURURLUYUZ

Delican, “İzmir’in önü açık. Yatırımlara açık. Geleceğin kenti olma yolunda. İzmir’e dair sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın sevgisi yüksek. Temelinde insan olan, ‘insana hizmet et ki devlet yaşasın’ mantığında olan bir partiyiz. Kara propaganda yapsalar da biz İzmir için hemşehrilerimiz için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kentte yaşıyoruz, siyaset yapıyoruz. Başbakanımız da sonuna kadar yanımızda. Başbakanımız gelecek. İki gün İzmir’de. İzmir adına yaptığımız her şey ortada. Net ve gururluyuz” değerlendirmesini yaptı.
 
BÜYÜKŞEHİRİ BORÇTAN BİZ KURTARDIK

İzmir’e yaptıkları yatırım ve projelerden bahseden AK Parti İzmir’in patronu Bülent Delican, İzmir’in yeterli yatırım almadığını savunan CHP’li siyasetçilere göndermede bulunmadan edemedi ve kentin partilerinin desteğiyle borçsuz belediye haline gelip, kişi başına en yüksek belediye hizmetleri payı alır hale geldiğini kaydetti:

“İzmir’e yaptığımız hizmetleri sık sık dile getirmediğimizden bazılarının ‘İzmir yeterli yatırım alamıyor’ diye bir sakızı çiğniyor. Türkiye’nin en borçlu belediyesini borçtan kurtaran biziz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği yüksek notlarla övünen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şunu unutmasın; İzmir, AK Parti’nin desteğiyle, kişi başına en yüksek belediye hizmetleri payını alan kent oldu. Bunlar otururken olmadı. Hükümetimizin, sayın Başbakanımızın yoğun çalışmasıyla oldu. İzmirliye hak ettiği hizmeti vereceğiz.”

TRAMVAYDA HALA ÇÖZÜMSÜZLÜK VAR

Büyükşehir belediyesi eliyle sürdürülen tramvay inşaatlarında yaşanan sıkıntılara da değinen il başkanı Bülent Delican, “İzmir’de yazımız berbat oldu. O sıcaklarda çektiğimiz sıkıntıyı hepimiz yaşadık. Tramvayla ilgili hala çözümsüzlük var. Terk edilmiş bir görüntü var. Mithat Paşa sahil bulvarını yeni yeni düzenliyorlar. Bu çözümsüzlüğün ne kadar süreceği ise belli değil” eleştirisini yaptı.

BAŞBAKANIMIZIN DESTEĞİYLE İZMİR HİZMETE DOYACAK

Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği ve iki gün sürmesi beklenen yoğun programı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bülent Delican, başta hastane yatırımları olmak üzere süre giden ve biten proje ve yatırımlar hakkında şu açıklamaları yaptı:

 “Başbakanımız programı netleşti. Sayın Başbakanımız geldiğinde yarın Buca’da yapacağı gençlik merkezi açılışıyla  birlikte 3 stadımızın temellerini de atacak. Yarın göreceksiniz hep beraber Selçuk’un kurtuluş törenlerine katılacak. Orada demiryolu (izban) uzatıldı. Oradan Torbalıya döneceğiz. Torbalı’da muhteşem bir hastane açıyoruz. Bir ve iki kişilik odalar var. Avrupa’da ve dünyanın herhangi bir yerinde ancak özel hastanelerde görebilirsiniz. Dünyadaki en kaliteli sistemler kullanıldı. Buraya kazandırılmış çok büyük bir hizmettir.

Teşkilatımızın ve Başbakanımızın kararlılığıyla hayata geçmiştir. Katkılarından dolayı sayın bakanımız Veysel Eroğlu’na da teşekkür ediyoruz. Başbakanımız yarın Torbalılı işadamlarıyla da buluşacak. Son derece yüksek vergiler ödüyor işadamlarımız orda, önemli çalışmalar yapıyor. Manisa’nın da kurtuluşu var. Başbakanımız gece yarısı 24’te her iki tünelin ışık gördü açılışını yapacak. Kısa sürede asfaltlanıp hizmete açılacak. Ege Bölgesi’nin atardamarı olan İzmir diğer illeriyle de ciddi bağlantıya giriyor. Bunun önünü açan sayın Başbakanımızın kararlılığıdır. Kendisine teşekkürü borç biliriz. İzmir gerçekten inci. Yine  Bornova’da da hastanemiz bitti. Ödemiş’te hastanemiz bitti. İzmir baştan aşağı çağdaş insanımızın hak ettiği sağlık tesisleriyle donatılıyor. Öte yandan şehir hastanemiz, 2060 yatakla yalnız Avrupa’ya değil tüm bölgelere hitap edecek. Biliyorsunuz şehir hastaneleri sayın Cumhurbaşkanımızın hayaliydi. En son Isparta’da idi. Oradaki yapı görüldü. İzmir’de yapımı süren şehir hastanemiz de birkaç yıl içerisinde bitecek, alt yapı çalışmaları sürüyor. Karşıyaka’daki hastaneyi Çiğli’ye geçirdik. Aliağa’da yine modern bir hastane yapacağız. Kınık’ta hastanemiz başladı. Dikili’de de, Foça’da da devam ediyor. İzmir EXPO’ya katılırken sağlık-turizm kenti olacak dediğimiz gibi, sağlığı turizme entegre edip yepyeni bir sayfa açmak istiyoruz. İstanbul otobanı bağlanacak. İleri teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) olduğu yerde bir teknopark kuruyoruz. Dünyaya teknoloji ihraç edebilecek, dünyadaki tüm yatırımcıların bilgi teknolojisi üretebileceği bir yer olacak. İnşallah bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz.

Sayın Başbakanımızın 35 projede yer alan körfez gerdanlık geçiş projesinin projeleri hazırlandı, çok kısa sürede hayata geçecek. Yüksek hızlı trenle Ankara’ya bağlanıyoruz. 2021 de hayata geçecek. TOKİ ile 4 bin Karabağlar’da konut temeli attık. İhaleleri yapıldı, yer teslimleri yapıldı. 350 dönümlük bir park yapılacak. İlçedeki halkımızın hak etmediği tablo değişecek. Vatandaşın arsası değerlenecek. İzmir’e yakışmayan o bölgeden geçtiğimizde görüntüler kaldırılacak. Okullarıyla, sağlık merkezleriyle yepyeni bir çehreye bürünmüş olacak. 550 hektarlık alanda kentsel dönüşümü yapacağız. 938 hektarlık alan İzmir(‘in tamamında kentsel dönüşümü ilan edildi. Basamak basamak hayata geçirilecek. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın İzmir sevgisi ve kararıyla tüm hizmetlerimizi tek tek devreye sokuyoruz.  Kendilerine teşekkürü borç biliriz.”

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI ÇOK VERİMLİ OLDU

Genişletilmiş il başkanları toplantısında İzmir’e dair özel bir durumun konuşulmadığını kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, açıklamalarını, “Türkiye’de biliyorsunuz birçok daha doğrusu 81 il başkanı kadın ve gençlik kolları başkanları belediye başkanları, vekilleri, katıldı. Çok yoğun 117.’inci genişletilmiş il başkanları toplantısıydı.   Yaklaşık dört saat süren toplantıda ülkenin genel durumu ve illerin durumu ele alındı. Daha öncesinde basına açık kısım vardı biliyorsunuz. Çok verimli oldu. Performansı, teşkilattaki her arkadaşımızı dikkatle ve hassasiyetle dinlemesi bizim için çok önemliydi” şeklinde sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.