Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca Belediyesi'nin faaliyetlerini masaya yatırdı

AK Parti Buca Belediyesi'nin faaliyetlerini masaya yatırdı

Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştiren Denetim Komisyonu raporunun tartışılmaya devam ettiği günlerde AK Parti İlçe teşkilatı düzenlediği basın toplantısıyla belediyenin geride kalan 4 yılını değerlendirdi.İlçe Başkanı Mustafa Solmaz “belediye sınıfta kaldı” derken, AK Parti Buca Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, belediyenin yaptırdığı memnuniyet anketinde vatandaşların belediyeye 1 puan muhtarlara 5 puan verdiğini belirtti, “Ağustos böceği gibi belediye…Şarkılarla türkülerle geçiriyor günlerini” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:05
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Buca İlçe Teşkilatı, Buca Belediyesi’nin 2012 yılındaki faaliyetlerini basın toplantısıyla masaya yatırdı. İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, AK Parti Buca Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ve Denetim Komisyonu’nda yer alan AK Parti Meclis Üyesi Gülay Sakartepe’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda Buca Belediyesi topa tutuldu.

CHP'li meclis üyeleri Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar ile AK Partili Gülay Sakartepe tarafından hazırlanan, konser ve gösterilere harcanan paralarla, anıtların durumuyla, ihale yöntemleriyle Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştiren Denetim Komisyonu raporu tartışılmaya devam ederken AK Parti İlçe Teşkilatı düzenlediği basın toplantısıyla Belediye’nin 2012 yılı faaliyetlerini eleştirdi.



SOLMAZ: BELEDİYE SINIFTA KALDI
Buca Belediye’sinin 2012 yılının boşa geçen bir yıl olduğunu ifade eden AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “Belediye bizim nazarımızda 2012 yılını heba etti.Buca Belediyesi ilçeyi ileriye götüreceğine elindeki imkanları kullanmayarak işbilmez görüntüleriyle geriye götürdü. İlçede altyapı yok yağmurda Venedik gibi oluyor. Belediye başkanı seçildiğinden bu yana gözle görülür bir yatırımı yok. Parklara makyaj yapıp genel başkanlarına açtırıyorlar. Belediye başkanı güler yüz gösterecekti. Göremedik. 2009’da geldiğinde yeni yollar pazaryerleri yapacaktı. 4 yılda sadece 2 pazaryeri yaptı. Buca Belediyesi bana göre sınıfta kaldı. Birlik bütünlük için çalışmadı. Kendi içlerinde uyum yoktu. Müteahhitlerin çoğu başka yerlere gitti. Plan projeler 6 ayda çıkmıyor” dedi.

“GÖLET HARABEYE DÖNDÜ”
Buca’nın malı olan yatırımların kapatıldığını ifade eden Solmaz, “Gölet harabeye döndü. 2 benzinlik vardı ilçeye gelir getiriyordu kapandılar. Tenis kortları kapandı. Buca Belediyesi’ne ait olmayan stadın bir sabah talandan mal kaçırır gibi duvarları yıkıldı. Ancak maalesef belediyemiz Buca’nın stadını hukuk içinde iki kurum arasındaki mutabakat sonucunda hizmete sokabilirdi.Ancak öyle bir şekle soktu ki kendisi de mahkemelik oldu. 4 senedir belediye vatandaştan toplanan oranları ilçenin hizmetine sokmadı” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: KENDİ FAALİYETİNDEN KORKUYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan 63 sayfalık Denetim Komisyonu Raporuna dikkat çekerek, “Belediye başkanı 2 yıldır denetim komisyonu raporlarını mecliste okutturmamak için elinden geleni yapıyordu. Rapor okuyalım çağrısına rağmen ‘okutturmuyorum’ diyordu. Kendi meclis üyeleri tarafından ortaya çıkartılan raporun okunmasından rahatsız..Çünkü kendi faaliyetlerinden korkuyor” dedi.

“BUCA’NIN DERTLERİYLE DERTLENMİYORLAR”
Geride kalan 4 yılda kaynakların iyi kullanılmadığını ifade eden Arslan, “ Buca’nın en önemli sorunu olan trafik sorunuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. ‘Meydanlar yapacağız’ dediler hala meydan yok. ‘Kongre merkezi yapacağız yurt yapacağız, sinema yapacağız’ denmiş. Saydıklarım hala yapılmadı.Verdikleri vaatleri hatırlatıyoruz ancak kalan süre yapılmaya yeterli değil. Buca’nın dertleriyle dertlenmemelerinden kaynaklanıyor asıl sorun” diye konuştu.

“MUHTARLAR 5 BELEDİYE 1 PUAN ALMIŞ”
Belediyenin yaptırdığı bir ankete çıkan çarpıcı bir sorunu ortaya koyan Arslan, “ Ankette çıkan sonuç içinde mahallelerde en fazla dile getirilen sıkıntı çöp ve temizlik…Ankette puanlama sistemi yapılmış. En yüksek olan 5 puan mahalle muhtarlarına verilmiş. Belediyeye 1 puan çıkmış” dedi.

“İHALELERDE CİDDİ PORBLEMLER VAR”
2012 yılı bütçesinin 116 milyon TL olduğunu hatırlatan Arslan, paranın konserlerle yemeklerle eşantiyonlarla çarçur edildiğini, batırılan belediye şirketlerinin paranın belediyede nasıl yönetildiğini ortaya koyduğunu söyledi. Belediye ihalelerinde ciddi problemler yaşandığını belirten Arslan, “ Kamu vicdanı denen bir mesele var. Ödenen yüksek rakamlar var. Temizlik ihalesine 11 firma belediyeden parasını verip şartnameyi almış sadece 1 firma ihaleye katılmış. İhaleyi de bedelin altında almıştır” diye konuştu.



“BELEDİYE AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ”
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ‘Buca Belediyesi’ni marka kent yapacağım’ dediğini hatırlatan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Birkaç pazaryeri ve park yaparak Buca marka kent olmaz. Böyle bir düşüncede olmaz. Marka kent olmak bu kadar ucuz mu'Hadise konseri 300 bin TL’ye yakın…Muhtaç ailelerine yapılan yardım ise 200 bin TL’ye yakın…Buca Belediyesi yatırımlara 4 yılda 15 milyon TL harcadı. Ağustos böceği gibi belediye…Şarkılarla türkülerle geçiriyor günlerini…”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.