Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Abdalların Horasan'da Anadolu'ya göçleri sergilenecek

Abdalların Horasan'da Anadolu'ya göçleri sergilenecek

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belde Belediyesi, bölgede 10 asırdır var olan Abdal kültürünü sergide ortaya koyacak. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, Evrenseki Kültür Evi'nde Antalya ve Manavgat'ta...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:41
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belde Belediyesi, bölgede 10 asırdır var olan Abdal kültürünü sergide ortaya koyacak.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, Evrenseki Kültür Evi'nde Antalya ve Manavgat'ta Horasan'dan Anadolu'ya 10 asır önce göç eden Abdalların hayat izlerini açacakları bölümle sergileyeceklerini söyledi. Antalya ve Manavgat bölgesinde yaşayan Abdallarla ilgili Türk halk müziği sanatçısı ve folklor(halk bilimci) bilimcisi Hüseyin Kök'ün araştırma yaptığını belirten Başkan Barut, toplanan bilgileri bir kitapta toplayarak kaynak eser oluşturmak istediklerini kaydetti.
Barut, Önümüzdeki günlerde Abdalların Horasan'dan Anadolu'ya göçte Ankara Keskin, Polatlı, Afyonkarahisar Emirdağ, Sultandağı, Konya Akşehir, Mersin Silifke, Mersin Mut, Malatya, Karaman, Adana Ceyhan, Kırşehir, Antalya Finike, Gazipaşa, Serik ve Manavgat ilçelerindeki hayat izlerine ait eşyaları Evrenseki Kültür Evi'nde sergileyeceklerini kaydetti. Barut, "Bölgemizde halkımız Abdal ismi ile bildiği kardeşimiz yaşıyor. Onlarda Horasan'dan Anadolu'ya göçen Türkmen kardeşlerimiz. Zengin müzik kültürüne sahipler. 10 asırlık zengin kültürü ve göçün getirdiği Anadolu izlerini Evrenseki'de sergilemek istiyoruz." diye konuştu.

Öteyandan Anadolu Gençlik Derneği'nin(AGD) Manavgat'ta açtığı yaz kurslarına katılan 155 öğrenci Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. Barut, kültür evini ziyaret eden öğrencilere sergiledikleri 10 asırlık Yörük-Türkmen eşyası ile bilgilendirme yaptı. Sergilenen 10 asırlık eşyaları halk bilimci Hüseyin Kök'ün 4 yıllık uzun uğraşlar sonucunda topladığını belirten Barut, kültür evindeki eşya zenginliği bakımından Ege, Göller Bölgesi ve Akdeniz'de tek olduğunu kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.