Dolar 34,1217
%0.04
Euro 38,2163
%0.13
Altın 2.922,880
%0.28
Bist-100 9.934,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyon şehitlerinin ailelerinden siyasilere tepki

Afyon şehitlerinin ailelerinden siyasilere tepki

Afyonkarahisar Mühimmat Deposu’nda geçen yıl meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin ailesi, olayın aydınlatılmamış olmasına tepkili. Aileler, “Uludere’de ölenlere, Esmalara ağlandığı kadar bizim evlatlarımıza ağlamadılar.”...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:56
Afyonkarahisar Mühimmat Deposu’nda geçen yıl meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin ailesi, olayın aydınlatılmamış olmasına tepkili. Aileler, “Uludere’de ölenlere, Esmalara ağlandığı kadar bizim evlatlarımıza ağlamadılar.” diyerek muhalefet ve iktidarın ‘sessizliğini’ eleştirdi. Olayın örtbas edilmeye çalışıldığını savunan ailelerin avukatı ise bazı noktalara dikkat çekti. Avukat Altan Ulutaş, “Bazı şehit doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı ve çukur imla kimyasallarının varlığı tespit edilmiştir." dedi.

    Afyon Mühimmat Deposu’nda geçen yıl meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin ailelerinden bir bölümü bugün CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ı ziyaret etti. Aileler aradan geçen zamana rağmen olayın henüz aydınlatılmadığını, örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Muhalefetinden iktidarına siyasetçilerin olay karşısında ‘sessiz’ kaldığını belirten ailelerin basına da bir eleştirisi oldu. Aileler, basını ‘evlatlarımız toprağa verildikten sonra konu bir daha gündeme getirilmedi’ diyerek eleştirdi.

    Şehit babası Zekai Fırat Dülger, siyasetçilerin tavrını “Olayın birinci yıl dönümünde, 25 tane evladımızın ölümü ile ilgili Kemal Bey’in çıkıp konuşma yapmasını isterdim. Tabi asıl duyarsızlık yürütmede.” sözleri ile tenkit etti. Askeri Mahkeme Başkanı’na hakaret etmekten dolayı kendilerine dava açıldığını söyleyen Dülger, “Sayın Başbakan’a şunu sordum. Eskişehir’de mahkemede bize yapılanlardan haberiniz var mı dedim. 25 kişinin katili olarak ortaya atılan 3 sanık tutuksuz yargılanıyor dedim. Başbakan bana dönüp ‘albay kaçar mı'’ diye cevap verdi.” dedi.

    Ali Taştan isimli başka bir şehit babası ise “Bir acemi asker pimi çekmiş, denmesi yüreğimi dağladı. O zaman soruyorum. O saatte, o çocukların orada işi neyd? Bu çocuklar eğitim almış mı'... 550 milletvekili olarak sizler bu işin kaza olduğuna inanıyor musunu? Her şeyi Allah’a mı bırakacağız'” ifadesini kullandı. Acılı anne Zekine Taştan da, “Uludere’yi konuştuğunuz gibi, Afyon’u konuşmuyorsunuz. Neden Afyon denmiyo? Rabia’ya, Esma’ya ağlıyorlar da bizim evlatlarımıza neden ağlamıyorsunuz'” diye sitem etti.

    AİLELERİN AVUKATI: DOKU PARÇALARINDA OLMAMASI GEREKEN KİMYASALLAR VAR

    Ailelerin avukatı Altan Ulutaş, olayla ilgili dikkat çekmek istedikleri hususlar bulunduğunu belirterek, “Bazı şehit doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı ve çukur imla kimyasallarının varlığı tespit edilmiştir… Olmaması gereken kimyasalların bulunduğunu gösteren Kimya İhtisas Dairesi’nin raporunun tamamının kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Dokuların üzerinden çıkan metal ve kumaş parçalarının incelenmesini, metal parçalarının cinslerinin ve üzerlerinde bulunan bomba artıklarının tespitini talep ettiklerini söyleyen Ulutaş; ilk patlama sonucunda oluştuğu düşünülen üç metre çapında iki metre derinliğindeki çukurun hiçbir incelemeye tabi tutulmadığını da ifade etti.

    CHP’Lİ ALTAY: TALEP VE TENKİTLERİNİZDE ÇOK HAKLISINIZ

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “Taleplerinizde, tenkitlerinizde çok haklısınız. Bizler belki daha çok gayret içinde olmalıydık. Olayın aydınlatılması lazım… Bugün bir milat olsun. Avukat Bey, çok önemli gerekçeler ortaya koydu. Avukatın iddiaları süratle araştırılmalı.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.