Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli’ye mehteranlı karşılama

Bahçeli’ye mehteranlı karşılama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir ziyaretinin Beydağ durağında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.03.2014 - 12:51
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir gezisinin Beydağ durağında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi, "Diktatörler bile yolsuzluğa bulaştıktan sonra gitmiştir" dedi.  

Dün akşam saatlerinde İzmir’e gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi Belkahve’de partililer karşıladı. MHP liderinin İzmir ziyareti kapsamında ilk durağı ise Tarihi Kemeraltı Çarşısı oldu. Bahçeli burada mehteran takımı ve partililer tarafından karşılandı.

KAHVALTI YAPTI
Bahçeli, bir süre esnaf ziyareti yaptıktan sonra Hisarönü Cami önünde esnafla kahvaltı yaptı. Kahvaltıda MHP Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Taşer, MHP Konak Belediye Başkan adayı Adil Özyiğit de hazır bulundu.

KAYA DA GELDİ
Kahvaltının sürpriz konuğu ise Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı (EGİAD) Başkanı Seda Kaya oldu. Kaya’nın, üyeleri olan Özyiğit’e destek olmak amacıyla kahvaltıya katıldığı bildirildi. Kaya, Bahçeli ile bir süre sohbet etti.

"TAŞER'İN FOÇA TURU" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



HEDİYE YAĞMURU
Kahvaltı sonrası partililer MHP Genel Başkanı Bahçeli ile fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı. Bu sırada Bahçeli’ye kalem takımı, çift başlı kartal tablosu, Kuran-ı Kerim, Hocalı katliamını anlatan bir kitap hediye edildi.

TESPİHİNİ HEDİYE ETTİ!
Bahçeli, Tarihi Kemeraltı Çarşısı eski Başkanı İlyas Gönen’le de uzun uzun sohbet etti. Bahçeli meşhur dibek kahvesinden de içmeyi ihmal etmedi. Sohbet sonrası Bahçeli Gönen’e tespihini hediye etti. MHP lideri çarşı ziyareti sonunda mehter takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bahçeli, “Devletin başına Devlet gelecek” sloganları ile buradan uğurlandı.

ARAMIZDA GÖNÜL BAĞI OLUŞTU
Gönen, Bahçeli ile aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu belirterek, “Çarşımıza ilk kez bir genel başkan geldi. Kendisiyle uzun uzun sohbet ettik. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Gözlerinin içi gülüyordu. Beni çok sevdi ve tespihini hediye etti. Çok duygulandım ve heyecanlandım” dedi.  


Bahçeli, İzmir'den sonraki durağı Beydağ'da ilçe meydanında bir kahvehane önünde vatandaşlara hitap etti. Bahçeli'nin gündeminde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla Meclis'ten geçen demokratikleşme paketi vardı: Bahçeli, "Diktatörler, 33 yıl millete zulmetmiş insanlar dahi yolsuzluk ve rüşvete bulaştıktan sonra gitmişlerdir. İşte Endonezya, Mısır, Tunus. Türkiye'nin böyle olmaması lazım. Onun için sandığa gittiğinizde bu konuyu dikkatinize sunmak istiyorum. Seçimler hayırlara vesile olsun."
 
Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvet tartışmasına değinen Genel Başkan Bahçeli, birbirlerini suçlamaya ve hakaret etmeye kadar, ülkenin istikrarını ve huzurunu bozacak noktaya geldiğini söyledi. Yolsuzlukla mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğinin altını çizerek adalete güvenilmesi için çağrı yapan Bahçeli, "Kim haklı kim haksız, ortalıkta bunu tartışmak yerine, adalete gidip orada yolsuzlukla mücadeleyi öncelikle iktidar başlatmak suretiyle sonuna kadar gitmeli. Kime kadar giderse gitsin gereği yapılmalı. Eğer böyle bir olay varsa cezasını çekmeli, bu kadar milletimizin kimsesizi, öksüzü, yetimi, işsizi varken birileri de kalkıp milyon dolarla havuzun içerisinde oyun oynamasın. Ayakkabı kutularını dolarlarla doldurmaya gerek yok. Bu ayakkabı kutusu nereden çıktı, bir türlü anlayamadık. Eğer para taşınacaksa çok güzel daha yöntemler var ama bu ayakkabı kutusu da neyin nesi, bunu da anlayamadık. Peki nasıl çözeceği? Kavgayla, çatışmayla değil, sosyal hareketlilikle değil, sandığa gideceğiz." dedi. 30 Mart'ta sandığa gidilmesi çağrısında bulunarak, "AKP'li kardeşlerim de dahil, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarmak lazım. Yanlış gidiyorsun, bunlar neyin nesi, hangisi doğrus? Kim ne derse desin, 'Bana komplo yaptılar, montaj yaptılar.' diyorsun. Acaba komplo mu montaj mı var, bunu da öğrenmek istiyoruz diyerek, oylarla bunu biraz aşağıya düşürerek onların kendilerine çekidüzen vermesi imkanı sağlamalıyız. Eğer bundan ders çıkarırlarsa inşallah önümüzdeki günler çok daha güzel olur, ders çıkarmazlarsa felakete gidiyoruz. Bu sosyal kargaşanın sonu iyi değil." uyarısında bulundu.
 
'ETNİK VEYA MEZHEP TEMELLİ BİR AYRIMCILIK ÜLKEYİ BÖLER VE PARÇALAR'
 
MHP Genel Başkanı, Meclis'ten geçen demokratikleşme paketine de tepki gösterdi. Türkiye'nin 11 yıldır AK Parti tarafından yönetildiğini hatırlatarak, "Geçen süreç içerisinde Türkiye, önemli sıkıntılara düşmüştür. Şu an Türkiye, bu yönüyle bir kargaşa içerisindedir. Türkiye bir kamplaşma, kutuplaşma, bir kriz yaşamaktadır. Bu böyle devam ettiği sürece Türkiye'de bir kavga ve çatışmayı da beraberinde getirebilir. Bu nedenle seçimleri dikkate alırken milletimizin geleceğine de dikkat etmek durumunda olmalıyız. Şimdi demokratikleşme paketi adı altında, demokratikleşme açılımı zırvasının içerisinde Türkiye'yi gelecekte tehlikeye koyan gelişmeler oldu. Meclis'teki çoğunluk bu amaçla kullanıldı. Belki de AKP'ye oy vermiş kardeşlerimin, Meclis'te AKP'li milletvekillerinin çoğunluğuyla kabul edilmiş olan bir demokratikleşme paketini kabul etmeleri mümkün olmayabilirdi. Nitekim de biz öyle inanıyoruz ki birçok AKP'ye oy vermiş kardeşlerimiz, bu gelişmelerden rahatsızdır." dedi. Bunların yapılmasının Türkiye'ye faydası olmadığını belirterek, "Türkiye'yi bölmek, kimin işine yarayacaktı? Türkiye'ye özerklik kazandırmak ve Oslo'dan İmralı'ya, İmralı'dan Kandil'e kadar bir müzakere sürecinde alverle nereye hizmet edeceği? Türkiye'nin karmakarışık olduğu ortamda, komşumuz Suriye olarak halini görüyorsunuz. İç çatışma var, 130 bin insan hayatını kaybetmiş, 2 milyon insan Suriye'yi terk etmiş, 700 bini Türkiye'ye gelmiş. Şimdi İstanbul'da, büyük şehirde dilencilik yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Surların etrafında yatıp kalkarak hayatlarına devam etmek istiyorlar. Bir ülke karışırsa sonuç bu, ondan sonra toparlanmak mümkün değil. Hangi partiden olursak olalım bu ülke bizim. Türkiye'yi bu hale koymaya gerek yok, bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz." dedi.
 
Devlet Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Hangimiz hangi hakka sahipsek, Güneydoğu'daki her vatandaşımız da o hakka sahip. Ayırt eden var m? Buralara kadar gelip geçimini sağlayan, size komşu olan o bölgedeki değerli kardeşlerimiz bunlar gibi düşünmüyor ama birileri Türkiye'yi bölmek için, Kuzey Kürdistan özerk yönetimini oluşturmak için bir ihanet içerisine düşüyor, ihanetin farkında bile değil. Üç beş oy için gelecekte çok büyük tehlikelere giriyor. Bu bölünme tehdidi yarın gelişirse Allah muhafaza, Türkiye'de çok şeyler olur. Herkes aklını başına almalı. AK Parti, bunun altından kalkamaz. MHP, ne bir toprak verir ne bir insan kaybeder. Ülkeyi bu hale getirmenin bir manası yok. O sebepten dolayı etnik temelli veya mezhep temelli bir ayrımcılık ülkeyi böler ve parçalar, buna dikkat etmemiz lazım. Hele demokrasi, insan hakları adına, özgürlükler adına bu yapılıyorsa bunların her biri güzel kavramlardır ama yanlış kullanılırsa her tarafa yerleştirilmiş bir mayındır, patlamaya da hazır bir haldedir. Dikkat etmek lazım."
 
MHP Lideri Bahçeli, iktidar olurlarsa kapatılan beldeleri açacaklarını da vaadetti. Ödemiş ilçesinin Kaymakçı beldesinde bir kahvehaneye oturarak vatandaşlarla sohbet eden Bahçeli, bir vatandaşın ikram ettiği bisküviyi çayla birlikte yedi.



Bahçeli: Hesapları en iyi biz biliriz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in Kiraz İlçesi'nde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı bir hesabı eleştiren Bahçeli, ''Trabzon 1461’de fethediliyor. Plakası 61. Hükümet 61. hükümet. Öyleyse oylar da 61 olacaktır diyor. Peki Adana’da miting yapmış olsaydın. Adana’nın plakası da 01... Nasıl olacak o zama? Bu hesapları en iyi biz biliriz. MHP hesap adamlarının olduğu yerdir'' dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞİL
Seçimlere 27 gün kaldı. Türkiye’de çok şeyler oluyor. 
Her gün Türkiye, yeni sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Bu seçim, belediye başkanlığı seçimidir. Ancak sadece belediye başkanlığını seçmekle kalmıyor, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehdit ve endişeler kritik dönemin işareti. 
Bu seçimler belediye başkanını seçmesinin ötesinde Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir aşama olacaktır.

3 AŞAMALI SÜREÇ
Ülkemizde 3 aşamalı bir süreç başlıyor. 30 mart yerel seçimler, 28 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015’de 12 Hazirana kadar yapılması gereken genel seçimler.

ERDOĞAN’IN HESABINA DÖNMEYELİM
51’le gelen 51’le gider. Bu nasıl hesaptır diye yazıyorlar. Bunlar herhalde ilkokul okumamış. 51’le gelmişse 49 dışarda kalır. Erdoğan’ın hesabına dönmeyelim. Trabzon’da konuşurken diyor ki: 'Trabzon 1461’de fethediliyor. Plakası 61. Hükümet 61. hükümet. Öyleyse oylar da 61 olacaktır.'

ADANA’NIN PLAKASI 01… HESAPLARI EN İYİ BİZ BİLİRİZ
Peki Adana’da miting yapmış olsaydın. Adana’nın plakası da 01... Nasıl olacak o zama? Bu hesapları en iyi biz biliriz. MHP hesap adamlarının olduğu yerdir. Ancak hesabı yolsuzluk ve rüşvet üzerine değil milli menfaatler üzerinedir.

VİLLA, PARA ONLARDA
Ülkeyi yönetmede huzur, villa, para onlarda… Bu gidişat iyi değil. Eğer bu ülkede bir sosyal kargaşa başlar, toplum ayaklanır, iç çatışmaya girilir ve kardeşler arasında bir kavga sürdürülürse siyasi partilerin hiçbirisinin anlamı kalmaz. Siyasi partiler millete hizmet için vardır, milleti birbirine düşürmek için olamaz. 
Yolsuzluk ve rüşvet çok büyük bir hastalıktır. Tedavi edilmesi lazım, ortadan kaldırılması lazım. Gözardı edilirse toplumun her tarafına sirayet eder. Kendimize bir çıkış yolu bulalım.

11’İN YANINA 1 YAZARSAN 111 OLUYOR
Sözgelimi bir parti 11 oy almış. Akşam görevliler birbirleriyle görmemezlikten gelirken biri orada 11’in yanına 1 yazarak gönderirse oy 111 oluyor. Böyle dönemler yaşamadık m? Bazı partiler haksız yere sonuç almadı mı' 

EFELENDİK GELİYORUZ
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devle Bahçeli Ödemiş’ten TÜBİTAK’taki görevden almaları hatırlatarak Başbakan Erdoğan’a yüklendi. “Sen ne kadar büyük adamsın ki montajdan bile anlıyorsun” dedi.
 
İzmir seçim gezilerini sürdüren MHP Lideri Ödemiş ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli 17 Aralık tarihini Türkiye için kara birgün benzetmesi yaparken “yolsuzluklar Türkiye’yi uçuruma götürmektedir. R.Tayyip Erdoğan bizi çekemiyorlar paralel devlet bize komplo kuruyor safsatasından artık vaz geçmelidir. İnsanımız artık her şeyi görüyor ve ucuz numaralara kanmıyor. Erdoğan’ın yapması gereken kendisi de dâhil olmak üzere yolsuzluklara kim bulaştıysa bunu ortaya çıkartıp, bağımsız yargıya teslim etmektir. Nöbetçi mahkemelerle, yandaş hâkimlerle bu pisliği örtemezsiniz.”
 
AKP Yolsuzluğun Dibine girdi
Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü; Artık milletimiz mağdur siyasetini yutmuyor. Bugün inlerine girip bulacağız diyenler yolsuzluğun dibine girdiler. Her şeye montaj diyorsun, ya hu sen n ekadar büyük adamsın ki montajdan bile anlıyorsun”  dedi.
 
Beydağ ve Kiraz ilçelerinde yaşanan coşkuyu Ödemiş’te de gören Bahçeli “Efeler diyarından sesleniyorum, haksızlığa, yolsuzluğa, rüşvete ve bölücülüğe geçit vermeyeceğiz,  Efelendik, geliyoruz”  dedi.


 
Ödemişililerin yoğun ilgi ve tezahüratlarıyla karşılanan Bahçeli, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer’i ve Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer’i, “ Hizmet sevdalısı iki adayım onları size emanet ediyorum” diyerek takdim etti.
 
Ödemiş’ten de memnun ayrılan Bahçeli, Tire ilçesine ve Tire Ticaret Odası’nın kendisi onuruna verilen yemeğe katılmak üzere yola çıktı.



Tire Türklüğün merkezi
Tirelilerin yoğun ilgisiyle karşılan MHP Lideri Bahçeli, Tire şehir turunun ardından Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’nun kendisinin onuruna verdiği yemeğe katıldı.
 
Yemekte Tire’nin STK’ları ve meslek kuruluşlarıyla bir araya gelen Bahçeli daha sonra kendisini coşkuyla bekleyen kalabalığa seslenmek için ticaret odasından ayrıldı. Uzun bir kortej eşliğinde miting alanına gelen Bahçeli burada kalabalıklara seslendi.
 
Biz Hazırız Tire
“Türkiye’in en köklü partisinin MHP olduğunu  ve partisinin hizmete hazır olduğunu vurgulayan Bahçeli şöyle konuştu; “tarihi köklerimizin yeşerdiği, Türklüğün merkezi olan efeler diyarı Tire’den sesleniyorum, bölücülük bitecek, rüşvet ve yolsuzluk son bulacaktır. Büyükşehir Adayımız Sayın Murat Taşer ve Tire adayımız Hasan Çağlı göreve hazır, biz hazırız Tire...” dedi.
 
Bahçeli halkı selamladıktan sonra Bayındır ilçe programına katılmak için Tire’den ayrıldı.
 
 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.