Dolar 34,1217
%0.04
Euro 38,2163
%0.13
Altın 2.922,880
%0.28
Bist-100 9.934,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yazıcı: Paket belirli bir grubun değil 76 milyonun hepsiyle ilgili

Bakan Yazıcı: Paket belirli bir grubun değil 76 milyonun hepsiyle ilgili

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “AK Parti tarafından hazırlan demokratikleşme paketi herhangi bir kesimle, herhangi bir grupla bağlantılı bir çalışma değil, 76 milyonun hepsiyle ilgili bir çalışmadır.” dedi. Bakan Yazıcı,...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 14:00
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “AK Parti tarafından hazırlan demokratikleşme paketi herhangi bir kesimle, herhangi bir grupla bağlantılı bir çalışma değil, 76 milyonun hepsiyle ilgili bir çalışmadır.” dedi.

Bakan Yazıcı, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar’da Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Daha sonra valiliğe geçen Yazıcı, burada Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan brifing aldı. Sonrasında, gazetecilerin 30 Eylül günü açıklanması beklenen ve demokratikleşme paketine ilişkin sorunlarını cevaplayan Yazıcı, paketin ilk değil son da olmayacağını söyledi.

2002’den bu yana milletin beklentilerini karşıladıklarını, ilk defa sürpriz yapmadıklarını belirten Yazıcı, “Çok ilginç şeyler oluyor. Bilmedikleri şeyler var, bilmedikleri şeyleri eleştiriyorlar. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu ilk defa yapılan bir paket değildir. Demokratikleşme bizim projemizin temel başlıklarımızdan birisidir. Partimizin kuruluşunda İçişleri Bakanlığı’na verdiğimiz kuruluş bildirgesinin ekinde yer alan tüzükte demokratikleşme paketi sürecine ilişkin perspektifimiz ve vizyonumuz var. Biz onları icra planına koyduk.” dedi.

Yazıcı, şunları söyledi: “Bu alanlar çok dinamiktir. Bu bina yapmaya benzemez. 50 katlı bir bina yapacaksın, ‘binayı şu gün tamamlıyorum’. Böyle bir şey yok. Sosyal alanlar birey hak ve özgürlük alanları hep dinamiktir. İhtiyaçtan doğar ve genişletirsiniz. Bu çalışma herhangi bir kesimle, herhangi bir gurupla bağlantılı bir çalışmada değil. 76 milyonun hepsiyle ilgili bir çalışma. Türkiye coğrafyasında yaşayan bütün insanımızla ilgili bir çalışmadır. İşin özü bu olaya böyle bakmak lazımdır.”

Bakan Hayati Yazıcı, daha sonra Afyonkarahisar Belediyesi'ni ziyaret ederek başkan Burhanettin Çoban’dan çalışmalarını ve şehrin sorunlarını dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.