Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’liler Reyhanlı’daki saldırıyı kınadı

CHP’liler Reyhanlı’daki saldırıyı kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edremit İlçe Teşkilatı, Hatay Reyhanlı’da yaşanan patlamayı kınadı. CHP'liler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:29
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edremit İlçe Teşkilatı, Hatay Reyhanlı’da yaşanan patlamayı kınadı. CHP'liler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka,Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Edremit ve Altınoluk kadın kolları ve partililer katıldı.

CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, “11 Mayıs 2013 tarihinde dünya barışının ve hoşgörünün sembolü olmuş Hatay ilimizin Reyhanlı ilçesinde yapılan kanlı saldırıyı nefretle kınıyor hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz. Bu saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.“ dedi.
    
    Yıldırım, okuduğu basın açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçisi olanlara Ortadoğu’dan elinizi çekin diyoruz. Atatürk’ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesinden hızla uzaklaşarak savaş çığırtkanlığı yapan AKP iktidarına iç ve dış politikalarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz. Daha düne kadar dost olduğun, ortak Bakanlar Kurulu topladığın Bodrum'da aile toplantılarında buluştuğun Esed'e karşı kimden ve hangi egemen güçlerden emir alarak birden bire U dönüşü yaptın ve düşmanca tavır sergilediğini açıklamanı istiyoruz. Yoksa bu politikalarının altında kalacağını ve her zaman barıştan yana olan halkımızın bu oyunu bozacağına inanıyoruz. Biz CHP olarak sıfır sorundan sıfır komşuya getirilen dış politikada Dışişleri Bakanlığı'nı Düş işleri bakanlığına çeviren Sayın Davutoğlu'nu istifaya davet ediyoruz. O da yetmez Reyhanlı’dan önce ABD’ye gitmeyi daha önemli gören ve oradan alacağı talimatlara göre dış politikayı belirlemeye çalışan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da istifaya davet ediyoruz.“

    Reyhanlı'da yaşayan vatandaşlara başsağlığı dileklerinde bulunan Yurt Yıldırım, "Bizler bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Yurt’ta Barış, Dünya’da Barış diyoruz ve savaş çığırtkanlıklarına hayır diyoruz. Reyhanlılı vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza en kısa sürede acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.