Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de faaliyet tartışması

Çiğli'de faaliyet tartışması

Çiğli Belediye Meclisi, belediyenin 2012 yılı içinde hayata geçirdiği faaliyetleri masaya yatırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal, hizmeterin, mahalleler arasında adil dağıılmadığını savundu. Yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olacağını söyleyen Soysal "Belediye işçileri bizim dönemimizde huzurun ışığını görecek" dedi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Solak ise "O ışık huzurun değil, ahretin ilahi ışığı olabilir ancak. Örnek gösterilen yatırımlara imza atıyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 18:40
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ -  Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal "Çiğli'de yapılan hizmetler, mahalleler arasında adil bir şekilde dağıtılmadı. Açılması gereken yollar açılmadı. Parklardaki çcuk oyun gruplarının bakımı yapılmadı. Çiğli, turizm noktasında Kuş Cenneti dışında geri bırakıldı. Maltepe Deresi'nin önündeki kemerler restore edilmedi. Harmandalı çöp deponi alanında uçuşan çöpler, Atatürk Mahallesi ve Evka-5'i kirletiyor. Küçük Çiğli'nin sokakları içler acısı. Çiğli'nin en gözde parkı Üç Fidan Parkı, belediye başkanının evinin etrafına yapıldı. Örnek bir hizmet olarak Çiğli halkının değerlendirimesine sunuyorum. Çiğlilerin nefes alacak bir mekanı bile yok. Yeşil alan sayısı çok az. Saklı Vadi Projesi için tek bir çivi bile çakılmadı. Çiğli Belediye başkanı olarak mahalleler arası adalitsiz hizmet dağıtımını bu dönem de ortadan kaldıramadınız. Işçileri maaşını alamıyor ancak belediye personeline konaklamalı tatil yaptırılıyor. Bu adaletsizlik ortadan kaldırılmalı. Geçen sene bunları söyledim. Gelecek sene de bunları söyleyeceğiz. Ben büyük ihtimalle aday olacağım ve o koltukta ben oturacağım. Kafesan işçileri bizim zamanımızda parlak bir ışık görecek. Ak Parti grubu olarak faaliyet raporuna ret oyu vereceğiz" dedi.

HUZURUN DEĞİL, AHRETİN IŞIĞI
Eleştirilere yanıt veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise AK Parti iktidarını eleştirdi. Bolak "Son 4 yılda belediyemize yakışır hizmetler yaptık. Berçok belediyede ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Bu belediyeler iktidara dahil olmayan belediyelerdir. Sıddık Bey, Kafesan çalışanlarının, kendi yönetimleriinde parlak ve ışık dolu günler göreceklerini söyledi. Bu ışık ancak sırtı yere gelen pehlivanın göreceği güneş ya da ahrete yürüyen insanın karşısına çıkan ilahi ışık olabilir. Kastettikleri ışık, refahın ışığı olamaz. 11 yıldır iktidar mensubu olan Sıddık Soysal'a, bu sürede Çiğli'ye bir tek hükümet binası yaptınız mı ki konuşuyorsunu? Parklar, sosyal tesisler, hizmet binaları, hepsi bizim dönemimizde yapıldı. Sıddık Bey'in mensubu olduğu iktidar partisinin Çiğli'de çakılı bir çivisi yok ancak çakılmış kazığı var. Biz hizmetlerimizi, o bölgenin imar durumuna göre yapıyoruz. Geciken hizmetlerimiz hep imar engeli yüzündendir. Görmek istemeyen göze hiçbir şeyi gösteremezsiniz. Belediye olarak, bizim görevimiz olmayan pek çok hizmeti yapıyoruz. Eksiklerimiz var ancak çalışıyoruz. Herşeyin bir zamanı var. Soysal'ın aday adaylığını kutlarım. 2013 yılı faaliyet ropurunu sunma onuru da bize nasip olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.