Dolar 34,0853
%0.2
Euro 38,0434
%-0.03
Altın 2.835,880
%0.23
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cihangir: Basın iletişimin temel taşıdır

Cihangir: Basın iletişimin temel taşıdır

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ali Cihangir, basının vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu söyledi.24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan AGC...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 18:39
Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ali Cihangir, basının vatandaşların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olduğunu söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan AGC Başkanı Ali Cihangir, basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti. 24 Temmuz 1908’de, Meşrutiyet'in ilanıyla, Türk basınından ilk kez sansürün kaldırıldığını ifade eden Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, “Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olan basın, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan 'iletişim özgürlüğü' şeffaf yönetim ilkesinin de temel yapı taşlarındandır. Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir." sözlerini kaydetti.

Basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümünü ve Basın Bayramı’nı kutlayan Cihangir, "Basın meslek ilkeleri ve toplumun değer yargılarına bağlı olarak bu mesleği icra ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden meslektaşlarımı rahmetle anıyor, halen görevi başında olan tüm meslektaşlarımın Basın Bayramı'nı candan kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.