Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır'da STK'lar Mısır'daki katliamı protesto etti

Diyarbakır'da STK'lar Mısır'daki katliamı protesto etti

Mısır'daki protesto gösterisinde halkın üzerine ateş açarak, binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına sebep olan cuntacı yönetim, Diyarbakır'daki 57 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.         Diyarbakır...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 19:50
Mısır'daki protesto gösterisinde halkın üzerine ateş açarak, binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına sebep olan cuntacı yönetim, Diyarbakır'daki 57 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edildi.

        Diyarbakır Mısır'la Dayanışma Platformu Sözcüsü ve Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç, Mısır'da yaşanan katliama dünyanın sessiz kaldığını belirtti. Koç, "Bizler Şeyh Saidlerin Selahattin Eyyubilerin torunları olarak sonuna kadar Mursi'nin ve İhvanın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz." dedi.

        Koç, Mısır'da darbeci ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye ve Nahda'da 40 günü aşkın süredir şiddetin hiçbir türüne başvurmadan gösterilerini sürdüren İhvan mensuplarına bu sabah darbeciler tarafından bir kez daha müdahale edildiğini söyledi. Cuntacıların Rabiatül Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başladığını ifade eden Koç, cuntacı güçlerin rastgele ateş açması sonucu yüzlerce kişinin öldüğünü, binlercesinin de yaralandığını kaydetti.

        Koç, şunları kaydetti: "Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerika, Amerikan uşağı Suud yönetimi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği de bu katliamların suç ortakları failleridir. Mısırdaki darbeyi ihvanı hedef alan sistematik katliamları tüm Müslüman coğrafyalardaki devrim ve direniş süreçlerini ve İslami uyanışı engelleme teşebbüsleri olarak görüyoruz. Katliamın halen sürdüğü ve şehit sayısının her geçen dakika arttığı Mısır'da Muhammed Mursi başta olmak üzere gözaltına alındığı bizzat Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından söylenen İhvan yetkililerinin hayatlarından endişe ediyoruz. Bizler Şeyh Saidlerin Selahattin Eyyubilerin torunları olarak Diyarbakırlı Müslüman olarak sonuna kadar Mursi'nin ve İhvanın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.