Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO CHP'li adayları dinledi

İTO CHP'li adayları dinledi

İZMİR Ticaret Odası'nın her partinin adayları için düzenlediği 'Özel Meclis Toplantısı'na bu kez CHP'li adaylar katıldı. Her partiye eşit olduklarını kaydeden İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bizim siyasi partilerimizden beklentimiz, öncelikle laik, demokratik ve parlamenter rejime sahip çıkmaları. Mecliste kavga görmekten son derece üzülüyoruz. Türkiye'nin istikrarı konusunda yabancılarda oluşan düşünceler bizi de olumsuz etkiliyor. İstikrarlı çalışmalar yapılmasını istiyoruz ve tüm adaylara başarılar diliyorum" dedi. CHP adayları projeleri anlattı

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 10:08
Genel seçimler öncesi siyasi partileri ağırlayan İTO'nun konuğu CHP İzmir Milletvekili adayları oldu. Toplantıya İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Tacettin Bayır ve Zekeriya Temizel'in de bulunduğu İzmir Milletvekili adayı ile meclis üyeleri katıldı.

PARTİLERDEN İSTEKLERİNİ DİLE GETİRDİ

Açılış konuşmasını yapan Başkan Demirtaş, her partiye eşit olduklarını dile getirip, "Bizim siyasi partilerimizden beklentimiz, öncelikle laik, demokratik ve parlamenter rejime sahip çıkmaları. Mecliste kavga görmekten son derece üzülüyoruz. Türkiye'nin istikrarı konusunda yabancılarda oluşan düşünceler bizi de olumsuz etkiliyor. İstikrarlı çalışmalar yapılmasını istiyoruz ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Ödemiş'te odalarımızla bir toplantı yaptık. Orada ilçelerle ilgili sorunlarımızı tespit ettik. İlçelerdeki sorunları rapor haline getiriyoruz, bunu tamamladıktan sonra İzmir Milletvekili adaylarına vereceğiz" dedi.

BAKAN EROĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP İzmir 1. bölge 4. sıra milletvekili adayı ve İTO Meclis üyesi Tacettin Bayır, konuşmasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ı yerel seçimlerde vaat ettiği 35 projeyle Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu'nu da vaat ettiği projelerle ilgili eleştirdi. Yıldırım'ın sözünü ettiği 35 projeden geçen zamana rağmen bir çoğunun bitirilemediğini savunan Bayır, "2011 yılında 35 proje diye yola çıkmışlardı, 4 yılda 3.5 projeyi ne yazık ki bitiremediler. O projelerden 20'si kağıt üzerinde kaldı" dedi.

GÖRDES BARAJI'NIN ALTI DELİK İDDİASI

İzmir'i susuzluktan kurtarmak için inşa edilen Gördes Barajı'nın altının delik olduğunu ileri süren Bayır, "Bugün yüzde 90-95 oranında diğer barajlar su tutarken, sizin Gördes Barajı'ndaki su yüzdeniz yüzde 5 bile değil. Şimdi yeniden yapmak zorundasınız o barajı" dedi

"TÜRKİYE'NİN ÖZLEM DUYDUĞU YAKLAŞIM"

CHP İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Selin Sayek Böke, Türkiye'nin özlem duyduğu bir yaklaşımda bulunulduğunu belirtip İTO yönetimi ve üyelerine teşekkür etti. Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybedenleri anan Böke, CHP'nin ekonomi programını anlattı. Böke, "Verginin bir siyasi sopa olarak kullanıldığı ülkede adaletten söz etmek mümkün değil. Bu odada vergiden korkmayan kim var desem fazla el kalkmayacaktır. Herkese eşit mesafede duran bir Türkiye hayalimiz var. CHP iktidarında piyasa durgunluğunu ortadan kaldırmaya söz veriyoruz. Tekrar Türkiye'yi birlikte yaşayabilen ve üreten bir topluma dönüştürmek hedefindeyiz. Türkiye'nin temel sorunu üretemiyor olması. Üretimin önündeki en önemli engel de kötü kamu yönetimi zihniyeti" dedi. Hükümetin maliye politikasını da eleştiren Böke, Sayıştay Raporları'nın kırpılarak meclise sunulduğunu ileri sürdü. Konuşmasının sonunda soruları da yanıtlayan Böke, "İktidara geldiğimizde sıkı yönetimden vazgeçeceğiz. Akkuyu Nükleer Santral Projesi'ni yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

DIŞ TİCARET AÇIĞINA DEĞİNDİ

55 ve 56'ncı hükümetleri döneminde Maliye Bakanlığı yapan CHP İzmir 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı Zekeriya Temizel, nükleer santrallere karşı olduğunu, Türkiye'de güneş panelleri ve rüzgar gülleriyle gerekli enerjinin elde edilebileceğini savundu. Konuşmasında Türkiye'nin dış ticaret açığına da vurgu yapan Temizel, "Türkiye'nin son 12 yıl içinde 588 milyar dolarlık dış ticaret açığı veriyor. Türkiye'nin 12 yıl içindeki cari açığı da 444 milyar dolar. Yılda 40 milyar dolar cari açık veriyorsunuz. Ciddi olarak borçlandık. Bu borçlanmanın büyük bölümü özel sektöre ait diye teselli buluyoruz. Bir devlet bununla gurur duymaz. Dış ticaret açığı hat safhada ne yapacaksınız yabancı sermaye çekeceksiniz. Dünyadaki sermaye hareketleri ivme falan kaybetmedi, gayet iyi gidiyor. Ama Türkiye açısından yabancı sermaye girişindeki yavaşlamayı çok net olarak görüyorsunuz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.