Dolar 34,1139
%0.01
Euro 38,2012
%0.09
Altın 2.914,380
%-0.01
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka dünya çocukları ile şenlendi

Karşıyaka dünya çocukları ile şenlendi

Karşıyaka dünya çocukları ile şenlendi. Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 21.ç gerçekleştirilen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı. Karşıyaka Çarşısı’nda aynı anda 16 ülke çocuklarının kendi yöresel kıyafetleri ile sundukları gösteriler muhteşem görüntülere sahne oldu. Yabancı konukların çevresini saran binlerce kişi alkışlarla onlara moral verdi, destek oldu.

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 17:26
İZMİR-  21. Karşıyaka Uluslararası Çocuk Şenliği makam ziyaretleri ile başladı. Çocuklar gruplar halinde Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kaymakam Mehmet Emin Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nu ziyaret etti. 16 ülke çocuklarını Karşıyaka’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Durak “ Şenliğimizi 21 yıldır aksamadan sürdürüyoruz. Her yıl yeni konuklar ile buluşuyoruz. Buradaki öğrenciler ile konuk öğrenciler bir hafta birlikte olacaklar. Kaynaşıp dostluklar kuracaklar. Buradan ayrılırken de yeni dostluklar kazanılmış olacak. Bu dostlukların gelecek yıllarda da sürmesini diliyorum.” Dedi.

Başkan Durak’ı ziyarete gelen beyaz Rusya, Rusya, Kardeş şehir KKTC’den Girne Belediyesi ve Ukrayna temsilcileri İzmir ve Karşıyaka’yı çok sevdiklerini belirterek “ Geçtiğimiz yıl bizim çocukları ağırlayan öğrenciler gelip onları sordu. Bu da dostlukların sürdüğünü gösteriyor. Biz başka ülkelerde de festivallere katılıyoruz. Burada gördüğümüz sıcaklık, dostluk ve yardımseverlik hiçbir yerde yok. Çocuklarımız en çok Karşıyaka’ya gelmek istiyor. “dedi.

Şenliğin Dünya Folklor organizasyonu kurumu olan CİOFF üyesi olduğunu belirten Başkan Durak “ Etkinliğimiz denetlenip puan veriliyor. Her yıl en üst düzeyde beğeni topluyoruz. Bu güzelliğin sürmesini istiyorum. “dedi.

Karşıyaka Kaymakamlık önünde başlayan şenlik yürüyüşü Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde İstasyon’a doğru ilerledi. Çevrede bulunanların alkışları arasında Çarşıya giren gruplar muhteşem güzellikte gösteriler sundu. Kortej yürüyüşü daha sonra İskele’den Anıt’a kadar sürdü. Anıt’ta her ülke adına çelenk konulup saygı duruşu yapıldı.

Şenliğin başlaması nedeniyle Mavişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Melisa Ersoy “Hoş geldin” konuşması yaptı. Konuklar adına da Macaristan’dan gelen bir öğrenci duygularını paylaştı.


Şenlikte yarın ( 20 Nisan 2013 Cumartesi)

Şenlik Gösterileri 5 ayrı yerde saat 14.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek.
Karşıyaka Çarşı, Bostanlı Rekreasyon Alanı (Pazaryeri karşısı), Gondol Kafe yanı, Carrefour Alışveriş Merkezi ile Carrefour Sa Market içinde 16 grubun dönüşümlü gösterileri yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.