Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki kanlı saldırılara Saraçhane'den tepki

Mısır'daki kanlı saldırılara Saraçhane'den tepki

Mısır’da darbecilerin kanlı saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları Saraçhane Parkı’nda toplandı. Mısır’da orduya direnenlere destek veren kalabalık, darbecilere de tepki gösterdi. Akşam...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 01:08
Mısır’da darbecilerin kanlı saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşları Saraçhane Parkı’nda toplandı. Mısır’da orduya direnenlere destek veren kalabalık, darbecilere de tepki gösterdi.

Akşam saatlerinden itibaren Saraçhane Parkı’nda toplanmaya başlayan grup, Türkiye ve Mısır bayrağı açtı. Sloganların atıldığı, konuşmaların yapıldığı eylemde Mısır’da darbeye direnenlere destek verildi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır’da sadece İhvan’ın değil, birçok grubun darbeye karşı mücadele verdiğini söyledi. Yıldırım, “Herkes mücadele veriyor. Allah inananların yanındadır. Zafer ya öyle ya böyle bizimdir. Biz uyandık, bizi artık kandıramazlar” dedi.

Kadın ve çocukların da yer aldığı grup, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eyleme devam etti. Grup sık sık tekbir getirdi. Mısır için, din kardeşleri için meydanda olduklarını söyleyen eylemciler, “Tabiî ki Avrupalılar gibi sadece üzgünüz demeyeceğiz. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız. Gelin derlerse geleceğiz. Müslüman olarak sadece sözle olmayacak. Akşam namazından beri bekliyoruz. Bütün Müslümanlara zulüm yapılıyor. İnsanların gözleri açılsın artık” ifadelerini kullandı.

Zulme uğrayan Mısırlı Müslümanlara en asgari görevini yapmak için geldiğini belirten Taha Poyraz, “Eğer bunu dünya kamuoyuna duyurursanız bizim Müslüman olarak yaptığımız en acizane, en asgari bir görev olarak belki Hak Teala katında kabul görecek. Olayların Mısır’da bu şekilde gelişmesine şaşırdığımı söyleyemem. Çünkü Mısır tarihinde darbeler görmüş bir ülke. Bu darbeyi planlayanların, küresel güçlerin eninde sonunda sert bir cevap vereceklerini biliyordum. Ama açıkçası tepkinin bu kadar sert ve vahşice olmasına biraz şaşırdım. 21. yüzyılda namaz kılan insanların üzerine ateş açılması vicdanları yaralayan bir hadise” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.