Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mudanya’da arkeolojik çalıştay düzenlendi

Mudanya’da arkeolojik çalıştay düzenlendi

Mudanya Belediyesi, Bursa Koruma Kurulu tarafından Ömerbey Mahallesi’nde yaklaşık 154 hektarlık alanın sit ilan edilmesinin ardından, Myrlea antik kentindeki toprak sahiplerini mağdur etmeden koruma mücadelesinin verileceği ilk çalıştayın...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:47
Mudanya Belediyesi, Bursa Koruma Kurulu tarafından Ömerbey Mahallesi’nde yaklaşık 154 hektarlık alanın sit ilan edilmesinin ardından, Myrlea antik kentindeki toprak sahiplerini mağdur etmeden koruma mücadelesinin verileceği ilk çalıştayın çalışmalarını tamamladı. Belediye meclis salonundaki çalıştaya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve bölgedeki toprak sahipleri katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, söz konusu arkeolojik sit alanıyla ilgili çalıştayda konunun çözümü için neler yapılabileceğini tartışmaya açtıklarını belirterek, bu konuda STK’ların yanısıra bütün toprak sahiplerinin görüş ve önerilerini de dikkate aldıklarını söyledi.

MUDANYA’YA KATMA DEĞER

Mudanya için hazırlanmakta olan Koruma Amaçlı İmar Planı (KAİP) ile bölgede sağlıklı bir planlama sonucu mimari yönden ilçeye yakışan yerleşim alanı kazandıracaklarını kaydeden Başkan Aktürk, “Bu çalışmayla turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Mudanyamız'a katma değer kazandıracak, istihdamı arttıracak, ekonomik yönden refah düzeyini yükseltecek, yaşam kalitesini daha üst sıralara taşıyacak yepyeni bir bölge ortaya çıkarılacaktır. Tüm bu çalışmaları yaparken Myrleia antik kentinin nitelikleri ve özellikleri gözönüne alınarak, her türlü koruma önlemi alınacaktır. Dolayısıyla süreç içerisinde turizm kenti olmasının yanısıra arkeolojik ve kentsel sit dokusuyla Mudanya, özellikle ziyaret edilmesi gereken bir merkez haline gelecektir.” dedi. Aktürk, gerek belediye bünyesindeki teknik elemanlar gerekse danışman firmaların desteğinin olacağı KAİP ile bölgedeki mülk sahiplerinin, Müze ve Anıtlar Kurulu kararıyla gayrimenkullerini konut ya da ticari anlamda nasıl değerlendirebileceğini öğreneceklerini sözlerine ekledi.

BİR ÇALIŞTAY DAHA YAPILACAK

2863 sayılı kanun gereği sit alanı ilan edilen bölgedeki bütün ölçekli planlar geçerliliğini yitirdiğinden dolayı 27 Nisan 2012 tarihinden itibaren söz konusu bölge tamamen imarsız durumda kalmıştı. Koruma Kurulu, bölgedki 3. derece sit alanları için üç yıl geçerli olmak üzere ve belli kriterlere uyulması durumunda 0,60 emsal-6,50 h olmak üzere izin verileceğini, 20 Haziran 2012 tarihinde duyurmuştu. Bu sebeple KAİP'in en kısa sürede sonuçlandırılması gerektiğinden, yönetmeliğin hazırlık sürecinde asgari iki çalıştay yapılmasını öngörmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.