Dolar 34,1341
%0.11
Euro 37,9735
%-0.31
Altın 2.882,930
%0.27
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nilüferli öğrenciler eğitim için Güney Kore’de

Nilüferli öğrenciler eğitim için Güney Kore’de

Bursa Özel Nilüfer Lisesi ve Rafet Kahraman Lisesi’nin UNIST Üniversitesi ile Güney Kore’de ortaklaşa düzenlediği ‘Yaz Üniversitesi’ bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.Nilüfer Eğitim Kurumları’nın bünyesinde yer alan Özel...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 14:01
Bursa Özel Nilüfer Lisesi ve Rafet Kahraman Lisesi’nin UNIST Üniversitesi ile Güney Kore’de ortaklaşa düzenlediği ‘Yaz Üniversitesi’ bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Nilüfer Eğitim Kurumları’nın bünyesinde yer alan Özel Nilüfer Lisesi ve Rafet Kahraman Lisesi, öğrencilerini Güney Kore’de yapılan yaz üniversitesi etkinliğine gönderdi. İki kurumun arasında imzalanan öğrenci değişimi anlaşması gereği düzenlenen geziye 17 öğrenci katıldı. Nilüfer Liseleri Olimpiyat Koordinatörü Yaşar Cenik, koordinatörlüğünde düzenlenen çalışma 15 gün sürdü. Yaşar Cenik, bu geziyi lise çağındakilere üniversite eğitimi vermek, öğrencilerin ilgi alanını belirlemek, kariyer kazandırmak ve bilimsel çalışmalara yönlendirmek amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Programa katılan öğrenciler akademik seviyede deney ve gözlemleri UNIST Üniversitesi’nde gerçekleştirme imkanı buldu. Öğrenciler, dünyanın en seçkin üniversite hocalarının gözetiminde ve tamamı İngilizce olarak aldıkları derslerin ufuklarını açtığını söyledi.
Nilüfer Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Büyüktepe, eğitimin sadece okul ve sınıfta gerçekleşmediğini belirterek, “Nilüfer Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimize hedef vermek ve ufuklarını açmak maksadıyla bu tür gezilere büyük önem veriyoruz.” dedi.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı da gerçekleşen etkinlik ile ilgili şunları söyledi: "Nilüfer Liseli bir öğrencimiz UNİST’e okumaya gidiyor. Orada öğrencimizin başarısı ve davranışları oldukça dikkat çekiyor. Geçen yılki etkinlik sonrasında daha fazla sayıda öğrenciyle işbirliği yaparak Güney Kore’de araştırma programları düzenlenmesi yönünde bir teklif gönderdiler. Bu programın ardından bizler de onları ülkemize davet ettik."

Yıl içinde UNİST Üniversite Rektörü ve üst düzey yöneticilerin Türkiye’ye ziyarette bulunduğunu hatırlatan Dilitatlı, Nilüfer Eğitim Kurumları olarak UNİST Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptıklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.