Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşilbağ köyü kiraz yetiştiriciliğinde öncü olmayı hedefliyor

Yeşilbağ köyü kiraz yetiştiriciliğinde öncü olmayı hedefliyor

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toprak ve iklim yapısına bağlı ürün yetiştirilmesi hakkında köylerde çiftçileri bilgilendiriyor. Müdürlüğün ziraat mühendisleri Adem Solak, Arda Öztürk ve Tamer Özçalık, Manavgat'ın...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:50
Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, toprak ve iklim yapısına bağlı ürün yetiştirilmesi hakkında köylerde çiftçileri bilgilendiriyor. Müdürlüğün ziraat mühendisleri Adem Solak, Arda Öztürk ve Tamer Özçalık, Manavgat'ın en uzak köyü Yeşilbağ'da kiraz yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Yeşilbağ'ın her yönüyle entegre kiraz yetiştiriciliğine en elverişli köylerde biri olduğunu kaydetti. Çiftçi bilgilendirme sistemiyle köyde kiraz yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Tuncel, "Bölge, kiraz yetiştiriciliğine elverişli bir yer. Biz de ziraat mühendislerimizle Yeşilbağ köyüne giderek çiftçilerimizi bilgilendirdik. Bölgede kiraz üretiminin kısa sürede yaygınlaşacağına inanıyoruz." dedi. Yeşilbağ Köyü Muhtarı Ahmet Hamdi Uçar da desteklerle kiraz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını beklediklerini, köylerinin toprak yapısının kirazın yanısıra vişne yetiştiriciliği için de uygun olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.