Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pazaryolu'nda okumanın tatili yok

Pazaryolu'nda okumanın tatili yok

Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı ilçedeki çocukların yaz tatilini kitap okuyarak değerlendirebilmesi için, 'Okumanın Tatili Yok Projesi'ni uygulamaya soktu. Proje kapsamında ilçe merkezindeki bütün öğrenciler SODES kapsamında oluşturulan...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:50
Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı ilçedeki çocukların yaz tatilini kitap okuyarak değerlendirebilmesi için, 'Okumanın Tatili Yok Projesi'ni uygulamaya soktu.

Proje kapsamında ilçe merkezindeki bütün öğrenciler SODES kapsamında oluşturulan Etüt Merkezi'nde kitap okumaya başladı. Ramazan Bayramı arifesinde kitap okumada ilk 10'a giren kız ve erkek öğrenciler Kaymakamlıkça tablet bilgisayarla ödüllendirilecek.
Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, ilçe merkezindeki çocukları kitap okumaya teşvik için öğrenciler ve ebeveynlerle görüştü. Kaymakam Tengir, ailelerden çocuklarına kitap okutmaları çağrısında bulundu. Tengir, ayrıca SODES kapsamında oluşturdukları etüt merkezinde öğrenciler için kitap okuma salonu oluşturdu. İlçe merkezindeki çeşitli okullarda okuyan 50 öğrenci tatil dönemini kitap okuyarak değerlendirmek için etüt merkezine başladı. Kaymakamlıkça kitapları karşılanan öğrencilere ayrıca satrançta öğretiliyor.

Kaymakam Tengir, 'Okumanın Tatili Yok Projesi'ne öğrencilerin ve ebeveynlerin büyük ilgi göstermesinin sevinç verici olduğunu ifade etti. Tengir, Ramazan Bayramı öncesinde en çok kitap okuyan 10 kız ve 10 erkek öğrenciyi tablet bilgisayarla ödüllendireceklerine dikkat çekerek, "Projemizle öğrencilerimizin, yaz tatilinde kitap okuma, spor yapma ve değişik zeka oyunları oynayarak kendilerini geliştirmelerini amaçladık. SODES kapsamında hazırlanan etüt merkezimizin tatil döneminde boş kalmaması ve çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak için söz konusu projeyi uygulamaya soktuk." dedi.

Çocuklarının kaymakamlıkça açılan etüt merkezinde kitap okuyarak tatillerini değerlendirmesini olumlu karşıladıklarını belirten öğrenci velileri, söz konusu uygulamasının sonraki yıllarda da devamını istedi. Burhan Akçay isimli öğrenci velisi, kitap konusunda duyarlı olduğunu ve oğlunun da isteyerek etüt merkezine kitap okumak için gittiğine işaret ederek, "Kitap okumayı seven birisiyim. Çocuğumun da tatil döneminde sokaklarda oynamasından ise etüt merkezinde kitap okuyup, satranç oynaması ve spor yapması bizi sevindirdi. Bu güzel uygulamanın sonraki yıllarda da uygulanmasını istiyoruz. Bu güzel etkinliği gerçekleştirdiği için Sayın Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.