Dolar 34,0810
%-0.08
Euro 38,2458
%0.21
Altın 2.920,170
%0.19
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül çözüm sürecini Menemenliler'e anlattı

Şengül çözüm sürecini Menemenliler'e anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti’nin İzmir'de geliştirdiği 'karınca modeli çalışması' kapsamında Menemen’de yoğun bir program geçirdi. Yaklaşık 12 saat süren Menemen programı boyunca Şengül mahalle, köy, dernek, esnaf ve hasta ziyaretleri gerçekleştirerek, öğle saatlerinde başladığı programına gece yarısı son verdi. Şengül’e, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı M.Atilla Kaya, Menemen ziyaretleri boyunca eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:27
İZMİR - Asarlık ve İnönü mahallelerinde esnaf ziyaretiyle programına başlayan Şengül, burada çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sürecin oldukça verimli bir şekilde ilerlediğini belirten Şengül, “AK Parti olarak bu sürece adım atarak büyük bir siyasi cesaret gösterdik. Böyle bir süreçte her parti elini taşın altına maalesef koyamıyor. Barış diyebilmek bu kadar mı zo? Bu riski AK Parti aldı ve ‘barış’ için yola çıktı” dedi.

“Kolay olan savaşmak”
Şengül, millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için barışın önemine değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Aramızdaki duvarları kaldıralım. Barış ve huzuru sağlayalım ki millet olarak sağlıklı bir şekilde önümüze bakabilelim. Bugün Doğu’daki anayla Batı’daki ananın bakış açısı aynı. İkisi de çocuğunun geleceğini düşünmek zorunda. İki ana da huzur istiyor, korkuyla yaşamak istemiyor. Savaş en kolay şeydir. Barış ise zor olan. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz ve bu yönde sağlam adımlar atmak istiyoruz. Yaranın iyileşmesi için bir süreç lazım. İnsanların çeşitli endişeleri var. Bu endişeler henüz geçmiş değil. Soğukkanlılıkla sorunlara eğilip sürece katkı koymamız gerekiyor.”

“Kan ile beslenen anlayış elini taşın altına sokmuyor”
Sürece yönelik belli kesimlerin korku içinde olduğunu belirten Şengül, bu hassas dönemde herkesin elini taşının altına koyması gerektiğini belirtti. Şengül şu ifadelerde bulundu: “Bazıları barıştan çok korkuyor. Onların da endişelerini anlayabiliyoruz. Savaştan yana olan, kan ile beslenen bir siyaset yolu çizmişler kendilerine. Çatışma çıksın, şehit olsun da iki slogan atıp ortalığı gerelim diye bekliyorlar. Bu yolun dışında memleket siyasetine, sürece yönelik söyleyecekleri bir sözleri yok. AK Parti olarak bu sürece adım atarak büyük bir siyasi cesaret gösterdik. Böyle bir süreçte her parti elini taşın altına maalesef koyamıyor. Bu riski AK Parti aldı ve artık ‘barış’ için yola çıktı. Bundan sonra herkesin sürece katkı koyması, elini taşın altına sokması gerekiyor.”

Şengül, Asarlık ve İnönü mahallelerinde gerçekleştirdiği programının ardından köy ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere Çukurköy, Bozalan ve Telekler köylerine gitti. Geç saatlerde gerçekleştirilen ziyaretlere rağmen köylülerin ilgisi Şengül’ü sevindirdi. Şengül burada köylülerin istek ve sorunlarını dinledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.