Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatı'ya AK Parti'den 3 koldan salvo

Tatı'ya AK Parti'den 3 koldan salvo

Yörük şenliğininde elektriklerin kesilmesinin ardından AK Parti'yle Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı arasında başlayan gerilim tırmanıyor. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve AK Parti Buca Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ortak basın toplantısında Başkan Tatı'yı eleştiri bombardımanına tuttu

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 12:36
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- 19 Mayıs'ta Buca Gölet tesislerinde Yörük şenliği sırasında kesilen elektrik, Buca siyasetinin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. AK Parti'yle Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı arasında başlayan söz düellosunda son perde, AK Parti Milletvekili Rifat Sait, Ak Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve AK Parti Buca Grup Başkanvekili Mustafa Arslan'ın ortak basın toplantısıyla yeni bir ivme kazandı. Toplantıda ilk sözü AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz aldı.

BOĞAZINDAN HARAM GEÇMEMİŞ BİR KARDEŞİMİZ!
Siyasetin incelik isteyen, hoşgörü isteyen bir eylem olduğuna işaret eden Mustafa Arslan "19 Mayıs Yörük şenliğinde Orman Bakanımız Veysel Eroğul'yla başka bir etkinlikteydik. Katılmamız yönünde bir davet olunca kısa bir süreliğine uğradık. Ancak sonrasında yaşananlar bizi çok üzdü. Belediye başkanı olan kişinin parti rozetini çıkartmış olması gerekir. Biz Sayın Tatı'dan, Bakanımızı karşılamasını ve hoşgeldin demesini beklerdik. İdeolojik siyaset 20 yıl öncede kalmış olması gerekir. Gönül isterdi. Buca'yla ilgili sorunları anlatsın. Belediye başkanı hoşgörüyü bırakmış, örfi adeti bırakmış. 10 ay sonra belediye başkanlığını bırakacağını bildiği için elektrikleri kestirmiş. Belediye başkanı bir bakana dil uzatacak kadar, elektrikleri kestirecek kadar küçülmemeli. Buca için hiç iyi bir görüntü olmadı. Başkan Tatı'nın yaptığı bizi fevkalede üzmüştür. CHP iktidar yüzü göremiyorsa halktan kopuk olduğu içindir. Buca'ya iyi niyetli, boğazından haram lokma geçmemiş bir kardeşimizin belediye başkanına teslim edeceğiz" diye konuştu.

ARSLAN'DAN TEDAŞ BELGELİ SUÇLAMA
Solmaz'ın ardından söz alan Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan'ın hedefinde de yine 'elektrik krizi ve Başkan Tatı' vardı. Gölet'in diğer bütün tesislerinde elektrik varken sadece şenliğin yapıldığı bölgede elektrik kesikti hatırlatmasında bulunan Arslan 'yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Başkan Tatı kasıtlı olarak kestirdiği elektriğin ardından 'ben yetkili miyim'' diye açıklama yapmıştır. TEDAŞ'tan konuyla ilgili belge istedik. TEDAŞ'ın yaptığı inceleme sonucunda bölgede herhangi bir enerji kesintisi olmadığı tespit edilmiştir. O bölge Buca Belediyesi'nin kontrolünde bir bölgedir. Buca seçmeninin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Bakanı sevmek zorunda değilsiniz ama makamına saygı göstermek zorundasınız. Ercan Tatı psikolojisi, Ercan Tatı yapısında birine bu hareket yakışır. Tatı, vekilimiz Sait hakkında 'kötü mal reklama ihtiyaç duyar' benzetmesinde bulunmuş. Kendisi yılda eski parayla 3,5 trilyonu Buca'daki bilboardlara harcıyor. Biulboard reklamı vermek isteyenler Başkan Tatı'dan fırsat bulamadıkları için reklam veremiyorlar" dedi. Arslan, Buca sokaklarının her yağmurda Venedik gibi olduğuna işaret ederek alt yapıdaki eksikliğe dikkat çekti.



SAİT'TEN KİNAYELİ GÖNDERME: BUCA'YA DENİZ GETİRDİ!

Son sözü alan Rifat Sait'in hedefinde de aynı konu ve aynı isim vardı. Bizi olayın içine çekerek prim yapmak istiyorlar siteminde bulunan Sait, Başkan Tatı'nın kullandığı üslubun bir belediye başkanına yakışmayan bir üslup olduğunu savundu. Başkan Tatı'ya seslenen Sait "kara gözlüklerini çıkar, Buca'da dolaş. Buca halkı senin gözlerini grösün. Makam aracının kapalı pencereleri arkasında dolaşıyorsun. Buca halkından kopuksun' dedi. Tek bir soru soruyorum diyen Sait "elekrtiği kestin mi, kesmedin mi'" dedi. Tatı'ya 'hodri meydan' diye seslenen Sait, Buca'yı birlikte dolaşalım. Adatepe'yi, Gediz'i, Çamlıkule'yi, Buca'nın istediği her yerini dolaşalım. Esnafı, halkı gezelim. Eğer yapabiliyorsa söyleyecek bir sözüm yok" dedi. Buca'nın alt yapı çalışmalarının yetersizliğine de değinen Sait, "son yağmurlarda gördük. Başkan'ı tebrik ediyorum. Buca'ya denizi getirdi' dedi.

KONYA MAÇI SONRASI KÜFÜR
Bucaspor-Konya Torkuspor maçı sonrası tribünde kendisi ve ailesini hedef alan küfürler edildiğini belirten Sait, "kimlerin yaptığını ve yaptırdığını biliyorum. Küfür edenler hakknıda suç duyurusunda bulundum. Özellikle getirilmiş bir kaç kendini bilmez hakkında yasal işlem başlattım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.