Dolar 34,0674
%0.15
Euro 38,0347
%-0.06
Altın 2.834,480
%0.18
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Hüseyin Aksoy, basın bayramını kutladı

Vali Hüseyin Aksoy, basın bayramını kutladı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Türk basının bugünlere gelmesinde 24 Temmuz’un çok önemli bir başlangıç oluşturduğunu...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 18:57
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 105'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türk basının bugünlere gelmesinde 24 Temmuz’un çok önemli bir başlangıç oluşturduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın hiç şüphesiz ki demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir." dedi.

Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesiyle mümkün olacağını kaydeden Aksoy, "Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum." diye sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.