Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amerika ve Avrupa'nın mermeri Develi'den gidiyor

Amerika ve Avrupa'nın mermeri Develi'den gidiyor

Mermer sektöründe 'Toros Siyahı' olarak isim yapan mermer, Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Dereşimli köyünde üretiliyor. Köydeki işletme, talepleri karşılamakta zorlanıyor.        Köydeki mermer...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 13:38
Mermer sektöründe 'Toros Siyahı' olarak isim yapan mermer, Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Dereşimli köyünde üretiliyor. Köydeki işletme, talepleri karşılamakta zorlanıyor.

        Köydeki mermer işletmesinin sahibi Turan Zengin, Toros Siyahı'nın, mermer sektöründe bir marka olduğunu ve sadece Develi Dereşimli köyünden çıkartıldığını söyledi. Zengin, taleplerin artması üzerine önceleri 30 tonluk kütleler halinde sevk ettikleri mermerleri şimdilerde işleyip piyasada satışa sunduklarını aktardı. Talepleri karşılamakta zorlandıklarını dile getiren Zengin, “Bu nedenle Toros Siyahı'nın çıktığı köydeki ocağa işleme tesisi de kurduk. Kütle ya da plaka halinde bütün talepleri yerinde karşılamak için normalde 8 ay süren çalışmayı 12 aya çıkardık.” dedi.

        "BEYAZ SARAY’DA BİLE KULLANILDIĞINI BİLİYORUZ"

        Yurt içi ve dışındaki fuarlara katılarak Toros Siyahı mermer çeşidini tanıtan Turan Zengin, “Develi ilçesinde çıkan Toros Siyahı mermere fuarlarda büyük ilgi oldu. Son dönemlerde, yer döşemeleri, duvar kaplamaları, merdivenler ve asansör çevrelerinde Toros Siyahı'na ilgi arttı. Toros Siyahı ile tasarımlara derinlik katıldığını söyleyebiliriz. Amerika, Belçika, Irak, Bengladeş, Almanya ve Hollanda’ya biçilmiş olarak mermer sevk ediyoruz. Amerika’ya giden mermerin birçok inşa çalışmasında kullanıldı. Beyaz Saray’da bile kullanıldığını biliyoruz. Yurt içine ve bazı Avrupa ülkelerine de kütle halinde gönderiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.