Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,2190
%-0.07
Altın 2.935,460
%0.07
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan torpil itirafı!

Başkan Kocaoğlu'ndan torpil itirafı!

İl Genel Meclisi toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bağlanan 9 ilçeye hizmet götürebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Meclis toplantısı sonrasında, İzelman’ın kaybettiği, 650 çalışanı ilgilendiren ihaleyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kocaoğlu, “Bu iş pamuk ipliğine bağlı olarak yürümemeli. Göğsümüzü gere gere kendi şirketimize ihaleyi verebilmeliyiz. Kendi şirketime, işçilerime iş verememenin sıkıntısını ve ızdırabını yaşıyorum Bunun için yasa mutlaka değişmeli” dedi

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 09:28
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi’nin Meclis toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde CHP Grup toplantısına katılan Başkan Kocaoğlu’na İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Albayrak teşekkür etti. Albayrak, “Bize güç kattığı, çalışmalarımızın önünü açtığı için, İzmir’e katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Hem ekonomik hem sosyal yönden daha da fazla gelişeceğimizi, dördüncü en çok gelişen şehirden birinciliğe yükseleceğimizi ümit ediyoruz” dedi.
Grup toplantısının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve Grup Başkan Vekili Doğan Albayrak ile Meclis toplantısına katılan Başkan Kocaoğlu, merak edilen sorulara yanıt verdi. Yeni yasa ile birlikte İzmir’e 9 yeni ilçe belediyesinin bağlandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Yasa 2014’ten itibaren geçerli olacak, ama o tarihe kadar hizmete başlama yetkisi verildi. Biz de 9 ilçeyi gezdik. Siyaseti uzak tutarak toplantılar düzenleyerek isteklerini dinledik. Daha sonra teknik ekibimiz gerekli çalışmaları yaptı. Projesi varsa ve uygunsa hemen; yoksa da projeleri çizerek bir an önce çalışmalara başlayacağız ve hizmette zaman kaybetmeyeceğiz” dedi.
Başkan Kocaoğlu, yeni yasa ile İl Genel Meclislerinin kapanmasından sonra ona ait olan taşınmazların Büyükşehir’e devrolmasından yana olduğunu söyleyerek , “İzmir’in olan bu değerin İzmir’in kalkınması için kullanılması lazım” dedi.

“İHALİ YASASI DEĞİŞMELİ”
Meclis toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, hizmet alımlarıyla ilgili ihale yasasının değişmesi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni göreve çağırdı. Başkan Kocaoğlu, “Birisinin düşük fiyat vermesi gibi nedenlerle, bu iş pamuk ipliğine bağlı olarak yürümemeli. Göğsümüzü gere gere kendi şirketimize ihaleyi verebilmeliyiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman taşeronlaşmaya karşı durduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İhaleler sadece iptal gerekçesi varsa eğer, iptal edilebilir. 650 işçimiz için hepimiz üzülüyoruz, ama bugüne kadar 6 bin 500 işçiyi taşerondan kurtarmış, bunun için Türkiye çapında mücadele vermiş bir başkanın 650 işçinin yasal olarak 8 aylığına belediyeden ayrılıp başka şirkete geçmesi ve ihaleyi aldığı zaman tekrar belediye şirketine girecek olmasının, böyle bir olumsuz olayın yaşanmasının hedefi bizim olmamamız gerek” diye konuştu.
Belediyelerin kendi şirketlerinden ihalesiz hizmet alması gerektiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben imza atarım, öbürü atmaz gibi şeylerle uğraşıp esas çözülmesi gereken konuyu unutuyoruz. Ben İzmirliye hizmet için bu şirketi kurmuşum; Belediye parasıyla, belediye sermayesi olan şirketime ihaleyi verebilmeliyim. Bir tane cep var. Bütün belediye şirketlerinin kasası İzmir Büyükşehir Belediyesi. Buradan kendi şirketime ihale verememenin, yani işçilerime iş verememenin sıkıntısını ve ızdırabını yaşıyorum. Bunun giderilmesi şart. Bir gün önce Meclis’e önerge verdik. Bugün - yarın Meclis’ten çıkar. Zaten parlamenterlerimiz de kanun teklifi verdiler. Bunların hepsi düzelecek” dedi.
BORNOVALILAR'A TORPİL İTİRAFI
Kocaoğlu, Tunceli doğumluları işe alıyorsunuz şeklindeki bir soruya verdiği yanıtta “İşçi alırken İzmir doğumlu mu ona bakıyoruz. Kökeni neresi diye araştırmıyoruz. İşe aldığım birisinin İzmir doğumlu olması benim için önemlidir. Biz yerel bir kurumuz. Tunceli’den kaç kişi işe girmiş bilmiyorum. Başka illerden de belediyeye kaç kişi girdi bilmiyorum. Bölgecilik gibi bir anlayışım yok. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduktan sonra böyle bir iddia ortaya atılmışsa ben bunun belgelerini çıkartayım vereyim size. Ama siz bana Bornova kökenli bir torpil yaptın deseydin o zaman ceketimi alıp çıkardım. Bornova’ya torpil yaptım. Öyle nazımızı niyazımızı çeken insanlar geldi ki bir şey diyemedim işe aldık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.