Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de son sözü Genel Merkez söyledi, Gültekin sevindi!

Çiğli'de son sözü Genel Merkez söyledi, Gültekin sevindi!

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in CHP Çiğli İlçe yönetim kurulu toplantısına mazeretsiz 5 kez üstü üste katılmadığı gerekçesiyle ilçe yöneticisi Latif Yıldız'ın üyeliğini düşürme hamlesinde sürpriz gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Yönetimi, Çiğli ilçe yönetimi tarafından üyeliği düşürülen Yıldız’ın itirazını inceledikten sonra ilçenin Yıldız’la verdiği 178 Nolu kararı iptal etmişti ancak son sözü CHP Genel Merkezi söyledi. CHP MYK’sı yaptığı toplantıda Yıldız’ın üyeliğini düşürdü.

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 13:26
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in CHP Çiğli İlçe yönetim kurulu toplantısına mazeretsiz 5 kez üstü üste katılmadığı gerekçesiyle ilçe yöneticisi Latif Yıldız'ın üyeliğini düşürmek için yaptığı girişim Genel Merkez’de son buldu. İlçe yönetiminin verdiği üyeliğin düşmesi kararını İl Başkanlığı’na taşıyan ve itirazı il yönetim toplantısında kabul edilen Yıldız’a Genel Merkez’den kötü İlçe Başkanı Gültekin’e de iyi haber geldi. CHP MYK’sı İl Başkanlığı’nın aksine Yıldız’ın 5 kez üst üste toplantıya mazeretsiz katılmaması nedeniyle üyeliğini düşürdü kararı ilçeye faks çekti.

YILDIZ İTİRAZ ETTİ İL KABUL ETTİ
CHP Çiğli ilçe yönetim kurulu toplantısında Başkan Nihat Gültekin tarafından gündeme getirilen Yıldız'ın yönetimden düşürülmesiyle ilgili karar, ilçe yöneticilerinin büyük bir çoğunluğu daha önce toplantıdan çıktığı için sadece 8 imzayla alınabilmişti. Yıldız, toplantı öncesi mazeretini ilçe sekreterine bildirmesi ve alınan kararın tüzüğe aykırı olması iddialarıyla İl Yönetimi’ne itirazda bulunmuştu. Yıldız’ın itirazı il yönetim kurulu toplantısında oy birliğiyle kabul edilmiş, il yönetimi, Yıldız hakkında alınmış olan 178 Nolu kararı iptal etmişti. Gültekin de yaşananlar ekseninde geri adım atmayıp Yıldız’ın üyeliğinin düşürülmesi için Genel merkez nezdinde harekete geçmişti.

KESKİN: ÜYELİĞİNİ DÜŞÜRDÜK
Çiğlİ’de yaşanan bu gelişmeler sonrası CHP İl Başkanı Ali Engin dört kişilik bir komisyon kurarak ilçe örgütünde yaşananları mercek altına alınmasını istemişti. Komisyon hafta başından itibaren Çiğlİ’de çalışmalarını sürdürürken Ankara’dan sürpriz bir haber geldi. Yıldız’ın dosyasını inceleyen CHP MYK’sı yaptığı toplantıda Yıldız’ın üyeliğinin düşürülmesine karar verdi ve kararı İlçe’ye faksla bildirdi. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “ 5 kere toplantıya gelmemi
ş bir isimdi. Üyeliğini düşürdük ve ilçeye faksla bildirdik” dedi. Böylece İlçe başkanı Gültekin  ve İl Başkanı Engin arasında Yıldız’ın üyeliği konusunda yaşanan mücadeleden İlçe Başkanı Gültekin zaferle ayrılmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.