Dolar 32,5667
%0.16
Euro 35,2466
%0.41
Altın 2.467,690
%0.18
Bist-100 10.712,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar'dan Kocaoğlu'na: 'Sorumluluktan kaçıyor'

Hotar'dan Kocaoğlu'na: "Sorumluluktan kaçıyor"

İzmir Gündemini son günlerde meşgul eden ve Büyükşehir Belediyesinin İzmirli vatandaşları isyan noktasına getiren uygulamalarına Genel Başkan Yardımcısı Hotar’dan da açıklama geldi. Hotar Sorunları yerinde görmek üzere Kordon’da kanalizasyonun denize aktığı noktaları dolaştı.

  • Ege Postası
  • 14.03.2013 - 17:33
İZMİR-  Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’a Karşıyaka İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar ve Ak Parti Karşıyaka ilçe teşkilatı eşlik etti.

Hotar, Büyükşehir Belediyesinin İzmir Körfezine akıttığı kanalizasyon ile ilgili “ Son günlerde İzmir yine maalesef şehrinin güzelliklerine yakışmayan konularla gündemde. Tarafıma iletilen şikayetler ve Vatandaşlarımızın Hükümet konuyla ilgilensin talepleri üzerine sorunu yerinde görmek üzere buradayım. İzmirliler, Siyasiler ve Basından her kesimin isyan ettiği, gündemine aldığı konu hakkında yine alışılmış olarak konunun direk muhatabı olan Büyükşehir Belediyesinden maalesef bir ses bir açıklama yok. Bizler ne kadar İzmir’in güzelliklerinden, yaşanıla bilirliğinden bahsediyorsak Büyükşehir Belediyesi de bir o kadar bu güzellikleri bitirme derdinde gibi davranıyor. Bugün burada gördüğümüz manzara İZSU’nun Kanalları sürekli temizlememesi , denetlememesi ve Çiğli Arıtma Tesisini takip etmemesi sonucu olarak İzmir’in merkezinde Cumhuriyet Meydanına 200 metre mesafedeki uzaklıktan denize bırakılan atık sular Körfez’i kirletmesidir. Belediyenin bu sorumsuzluğu sadece bizlerin İzmirlilerin sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, yine içinde bulunduğumuz süreçte EXPO 2020’ye aday şehir olan İzmir’in EXPO’nun teması olan sağlık ve çevreye tam tersi yapılan bu hatalar ve çalışmaların İzmir ve İzmirlilere yapılmış büyük bir sorumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu yönüyle bakıldığında Hizmet makamında olan kişilerin vatandaşları sürekli böyle olaylarla karşı karşıya bırakmasının iki şekilde izahı olabilir buda ya hizmet olsa da olmasa da İzmirlilerin oyunu alırız yönetim bizde olur yada artık İzmir’den vazgeçtiler anlamına gelmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi artık sürekli sorumluluklarından kaçan ve sorumsuzluklarını yaptığı karalamalarla başkalarına atan bir tavır takınmaktadır. Bu güzel şehrin yaşanılabilirliğini gitgide gölgeleyen bu yönetim anlayışının artık değişmesi gerekmektedir. Buradan CHP yöneticilerine de ayrıca seslenmek istiyorum. İzmir’in sorunları gündeme geldiğinde eleştirisel yapılarını yine aynı şekilde devam ettirmelerini, Büyükşehir Belediyesinden kaynaklı sorunlara eğilmelerini ve İzmir’li vatandaşları çileden çıkaran, suyu, çevresi, trafiği ulaşımı keşmekeş haline gelen, son olarak da temiz kalan tek yeri denizine de el atan Büyükşehir uygulamalarını tekrardan gözden geçirmelerini öneriyorum. Ayrıca İzmir’li tüm yöneticileri de, çocuklarımızın ve İzmirimizin geleceği için göreve davet ediyorum ”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.