Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üreticinin umudu CHP

Üreticinin umudu CHP

Büyük AVM ‘lere ve sağlıksız üretilen yumurtalara son verilmesi amacı ile kurulan Yumurta Üreticileri Merkezi Birliği YUM-BİR İzmir şube başkanı Ufuk Aksoy ve birlik üyeleri CHP İzmir il başkanı Ali Engin’i ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:00
İZMİR-  Birlik olarak küçük üreticilerin yok olmaması ve kimyasal yollarla değil, doğal yollarla üretilen yumurtaların halka ulaştırılması için uğraştıklarını belirten YUM-BİR şube başkanı Ufuk Aksoy “Örgüt olarak, sağlıklı sürülerden sağlıklı yumurta üretilmesi yönünde çaba sarf ediyor, üyelerimizin rekabet gücünün ve refahının artırılmasını, işletmelerde verimliliğin yükseltilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Birliğimizin İzmir’de üç yüz üyesi bulunmakta. Üyelerimiz arasında semt pazarlarında satış yapanlardan, marketlere ürün verenlere kadar geniş bir yelpaze var. Çeşitli sektörlerdeki küçük üreticilerin olduğu gibi bizim içinde en büyük tehlike AVM’ ler. Buralarda satılan yumurtaların sağlık açısından ne kadar uygun koşullarda üretildiği tartışılır. Bir tavuktan günde 3-4 kere yumurta almak için sağlıksız yollara başvurulduğunu biliyoruz. Bu kadar yumurtlayan tavuk tavuk olamaz, o kimyasallarla genleri değiştirilmiş başka bir yaratıktır. Oysa bizim üreticilerimiz kendi kümeslerinde dağda, bahçede doğal ortamda beslenen tavuklardan çoğu zaman günde bir kere yumurta alıyor ve insanlarımıza bu doğal yumurtayı ulaştırıyor. Hem bu kadar zor şartlarda mücadele etmeye çalışıyoruz, hem de AVM’ ler ile rekabet etmek zorunda kalıyoruz. CHP’nin ve il başkanımız Ali Engin’in büyük alışveriş merkezleri ile ilgili görüşlerinden cesaret alıyor ve mutluluk duyuyoruz. İnşallah mecliste yapılacak çalışmalarda da bizlerin en büyük güvencesi olacaklar” dedi.



İktidar Üreticiden Değil, AVM’ den Yana

Başta çocuklar olmak üzere İnsan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu söyleyen CHP İzmir il başkanı Ali Engin’de, insan sağlığı ile oynayarak, sağlıklı üretim yapmak için uğraşanları yok ederek ülkeye büyük kötülük yapıldığına dikkat çekti. Engin şunları söyledi.
Tüm dünya da artık doğal üretime, organik tarıma dönülüyor. İnsanlar AVM’ den değil küçük semt pazarlarından hatta üretim yapılan köylerden alış veriş yapmayı tercih ediyor. Türkiye’de ise tam tersi bir kültür aşılanmaya çalışılıyor. Büyük alışveriş merkezlerinin sayısı arttırılmaya çalışılıyor ve işin daha da kötüsü iktidar bunu marifetmiş gibi kolaylaştırıyor. Bizden onlarca yıl önce bu hatayı yapmış olan Avrupa artık geri adım atmışken bize bu alışkanlığı dayatanlar sadece kendi çıkarlarını düşünenlerdir. Üreticisinden hem de ürettiği yerden aldığınız bir ürünle, raftan aldığınız bir ürün arasında dünya kadar fark olabilir. Sağlıksız koşularda yapılan üretimler direk olarak insan sağlığını etkiliyor. Bundan 20 sene önce olmayan hastalıklarla ülkemizde mücadele etmeye çalışıyoruz, sağlıksız ürünlerin özellikle çocuklarımızda açacağı hasarları anladığımızda çok geç olabilir. Bunun için ki YUM-BİR gibi üretici birliklerini destekliyor e sorunları ile ilgileniyoruz. Sofralarımıza nereden geldiği belli olmayan, hatta artık tadı kokusu bulunmayan yumurtalar geliyor. Bırakın çocuklarımıza yedirmeyi bizler bile yemekten korkar hale geldik. Bu korkulardan kurtulmak, içimiz rahat bir şekilde beslenmek ancak emin olduğumuz ve nasıl üretildiğini bildiğimiz ürünleri almakla mümkün. Ancak bunun içinde üretici birliklerinin desteklenmesi ve özendirilmesi gerekiyor. Bunu bugünkü iktidardan beklemenin boşa kürek çekmek olduğunu biliyoruz. Onlar tavırlarını AVM’ den yana koydular zaten. Ama CHP başta İzmir Büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm yerel yönetimleri ile bu birliklerimizi desteklemeye devam edecek. Doğal yumurta üretmek ve satmak için dokuz doğuran üreticimize de elbette sahip çıkacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.