Dolar 34,1106
%0
Euro 38,2749
%0.28
Altın 2.916,660
%0.07
Bist-100 9.928,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca, muhalifler için düğmeye bastı

CHP Buca, muhalifler için düğmeye bastı

Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar CHP ilçe yönetimiyle muhalif meclis üyeleri arasındaki köprüleri tamamen yıktı. CHP Buca İlçe Yönetim Kurulu 16 muhalif meclis üyesini grup kararına uymadıkları gerekçesiyle oy birliğiyle CHP İl'e sunduğu raporda şikayet etti. Raporda Ercan Geçgel, Cevat Kızılateş, Emre Aykut ve Sevilay Dursun için tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevki istendi

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 13:49
 BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- CHP Buca'da muhalifler için tehlike çanları bir kaz daha çalmaya başladı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yla yıldızları bir türlü barışmayan muhalif Meclis üyeleri, 2012 Faaliyet Raporu'nun görüşüldüğü toplantıya girmemiş ya da ret kararı vermişti. Yaşanan süreç CHP Buca İlçe Yönetim Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Oy birliğiyle alınan kararda "grup kararına uymamak, parti hiyerarşisine aykırı eylemde bulunmak ve belediye başkanını eylemleriyle zor duruma düşürmek' suçlamalarıyla rapor hazırlanmasına karar verildi. Hazırlanan rapor CHP İzmir İl yönetimine gönderildi. Raporda Encümen seçiminde parti kararına aykırı olarak aday olan Ercan Geçgel ve Cevat Kızılateş'le, Faaliyet Raporu'na ret oyu veren Emre Aykut ve Sevilay Dursun hakkında tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi istendi. Diğer 12 muhalif meclis üyesi hakkında süreçte yaşadıkları rol anlatılarak karar İl Yönetimi'ne bırakıldı.



RAPORDA SUÇLANAN 16 MUHALİF MECLİS ÜYESİ KİM'

İşte o meclis üyeleri
*Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri: Hasan Kurt, Levent Köstem, Aydoğan Hepdemirgil, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Kemal Erözel, Gülendam Çorak.
* Faaliyet Raporu oylamasında parti grubuna aykırı davranan meclis üyeleri: Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy.
* Faaliyet raporuna grup kararına rağmen ret oyu kullananlar: Emre Aykut ve Sevilay Dursun.
* Encümen seçimlerinde AK Parti ile ittifak yaptığı öne sürülenler: Cevat Kızılateş, Ercan Geçgel.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİNDE SUÇ BULUNMAMIŞTI
Buca ilçenin raporu İl yönetimi tarafından ele alınacak. Haklarında işlem yapılması istenen 16 muhalif meclis üyesinin dosyasının Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Ocak ayındaki Denetim Komisyonu üye seçiminde Grup kararına uymadıkları gerekçesiyle haklarında rapor hazırlanan ve Disiplin Kurulu'na gönderilen Emre Aykut, Sevilay Dursun, Hasan Kurt ve Osman Ergundoğar hakkında 'suç unsuru bulunmamıştır' kararı çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.