Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Kayyum Heyeti göreve başladı

Buca'da Kayyum Heyeti göreve başladı

CHP Buca’da 9 ilçe yöneticisinin istifa etmesi ve beraberinde yönetimin düşmesi nedeniyle Merkez Yürütme Kurulu tarafından atanan Kayyum Heyeti göreve başladı. Kayyum Heyeti’nin başındaki isim Bahri Dal, son ilçe kongresinde Bektaş Gül’le rakip olduğunu hatırlattı duruma espriyle yaklaşarak, “bende koltuğu kısa sürelide olsa oturmuş olacağım” dedi.Dal, kongrede aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti. Kongrede başkanlığa tekrar aday olacağını söyleyen Gül, " Örgütüme güveniyorum.Şimdilik başkanlık makamını bırakıyorum ama geri döneceğim" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 17:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Buca’da 9 ilçe yöneticisinin istifa etmesi ve beraberinde  yönetimin düşmesi nedeniyle Merkez Yürütme Kurulu tarafından atanan Kayyum Heyeti göreve başladı. Heyetin başkanı Bahri Dal, koltuğu Bektaş Gül’den devraladı.İlçe binasında düzenlenen törende Gül ve Dal’dan önemli açıklamalar geldi. İl yönetiminden kimsenin olmaması dikkat çekti.

Buca Belediye Meclisi'nin Ocak ayı oturumunda 'denetim komisyonu' seçimlerinde yaşanan çatlak ilçe örgütüne de sıçramış, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'le yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 9 yönetici istifa kararı alarak aynı gün istifalarını notere teslim etmişti. Buca'da İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetimin düşmesine neden olan istifalar Kayyum dönemi ve kongre sürecini de başlatmış oldu.MYK tarafından Buca'ya atanan ve Bahri Dal,Selim Bozdağ, Derviş Benk, Sultan Semitay'la Fatma Tosunoğlu’ndan oluşan Kayyum göreve resmen başladı.

DAL: GÜL’LE KADERİMİZ AYNI

Son ilçe kongresinde Gül’e rakip olan ancak dört adaylı yarışta 89  oyla  üçüncü sırada kalan Dal, Kayyum başkanı olarak  başkanlık koltuğuna otururken duruma espriyle yaklaştı ve, “ Gül’le kaderimiz aynı. Biz onunla tertip sayılırız.Ben de ilçe başkanıyken görevden alınmıştım. Kendiside istifalar nedeniyle düşürüldü. Son ilçe kongresinde birbirimize rakiptik… O kazanmış ve koltuğa oturmuştu, bende şimdi koltuğu kısa sürelide olsa oturacağım” dedi.

“KENDİ İÇİMİZDE HALLEDELİM”

Amaçlarının Buca’da başarılı bir kongre sürecinin yaşanmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Dal, “Ben ve heyetteki arkadaşlarım, tarafsız davranacaklar.  Aday olacak arkadaşlara eşit mesafede olacaklar.  İyi bir kongre süreci olacak.Amacımız bunu sağlamak. Seçim günü yetkileri Divan'a devredeceğim bende oyumu kullanacağım.Oyumu da o gün adayların oy pusulaları  arasında gözüm kapalı bir seçim yaparak kullanacağım.CHP Buca’da iktidarda. Bunu sürdürmeli. Tüm partililerin delegelerin buna katkı sağlaması gerek. Kongre sürecinde ayrı fikirler muhakkak çıkabilir. Eksiklikler olabilir. Bunları kendi içimizde halletmeliyiz” dedi.



DUMANLI HAVADAN FAYDALANMAM

Karşıyaka’da benzer bir süreç sonrası Kayyum Heyeti’nin başında bulunan Dr. Ali Kaege’nin başkanlık için aday olup kazanmasının hatırlatılması üzerine Dal, “ Ben aday olursam bunu kendimle bağdaştıramam. Aday olursam hem kendime hem de Gül’e ihanet etmiş olurum. Dumanlı bir havayı seven ve bundan faydalanmak isteyen bir yapım yok. Karışıklıktan yararlanmak isteyen bir kişi değilim. Bu yüzden adaylığım söz konusu olmaz” dedi.

GÜL: BAŞKA BİR İSİM OLSAYDI TEPKİM FARKLI OLURDU

Koltuğu gönül rahatlığıyla Dal’a bıraktığını belirten Bektaş Gül ise, “Kayyum Heyeti’nin başında farklı bir isim olsaydı tepkim farklı olabilirdi. Ancak çok doğru biri isim var. Bu görevi tespit eden Genel Merkez’e bu yönde teşekkür ediyorum. En doğru isimi heyetin başına getirdiler. Ekip ruhunu değil de parti ruhunu süreçte Buca’ya yansıtacaklardır” dedi.

“BIRAKIYORUM AMA DÖNECEĞİM”

Kongrede aday olduğunu üstüne basa basa söyleyen Gül, “ Ben ne istifa ettim ne de görevden alındım. Buca’da partinin büyümesini çekemeyenlerin, benden korkanların  ayak oyunları oldu. Bu yüzden aday olacağım. Örgütüme güveniyorum.Şimdilik başkanlık makamını bırakıyorum ama geri döneceğim” diye konuştu.  
Buca olağanüstü kongresini 24 Şubat'ta düzenleme kararı alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.