Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da siyasetin tansiyonu yükseldi

Buca'da siyasetin tansiyonu yükseldi

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yla Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Sait'in düzenlediği basın toplantısında 'hodri meydan' diye seslendiği Tatı'dan karşı cevap geldi. Tatı yaptığı yazılı açıklamada Sait'e "ağır ol da vekil desinler" sözleriyle yüklendi

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 14:31
İZMİR- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Ak Partili Rifat Sait'i hedef alan zehir zemberek bir yazılı açıklama yaptı. Tatı açıklamasında şunları söyledi.
AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in açıklamaları, “Eline bir oyuncak geçiren çocuklar” misali bir durumdur. Geçtiğimiz günlerde Yörükler Derneği’nin de siyaset içerisine çekilerek yürütülen senaryoda sorgulanması gereken “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı ile İktidar Partisi’nin il Başkanı arasında geçen açık mikrofonlara takılan görüşmedir.

TATI'YA AK PARTİ'DEN 3 KOLDAN SALVO HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"ALIN GÖLETİ ELİNDEN, KESİN CEZAYI'
“Alın Göleti elinden, kesin cezayı” gibi sözleri hiç çekinmeden yapan bu anlayış, devletin nasıl yönetildiğinin açık bir yansımasıdır ve bunu Türk toplumu görmüştür. Sayın Milletvekili Rıfat Sait, önce Buca ve İzmir halkına, sonra Türkiye’ye “Hiçbir siyasi nezakete sığmayan devleti yönetme anlayışına” yanıt vermesi gerekmektedir.

KENDİ PARTİSİNİ REZİL EDEN SAİT
Birçok olayda yanlış bilgi ve demeçleriyle kendi partisini de rezil eden Rıfat Sait “Milletvekilliği ağırlığını üzerinde taşımayı ne yazık ki becerememiştir.” İlçe Başkanı Sayın Solmaz ve Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Mustafa Arslan’ın da bu siyasi şova katkı sağlamaları düşündürücüdür. Buca’da seçim kazanmanın yolu, devlet geleneklerini perişan edip, baskıcı ve zulmeden bir anlayışla yerel yönetimlere yüklenmekten geçemez.
Şu gerçeği bir kez daha hatırlatmakta yarar var. AKP iktidarı ile birlikte kurumlardan iktidarın istediği belgeyi alması da şaşırılacak bir durum değildir.

TAKKE DÜŞMÜŞ KEL GÖRÜNMÜŞTÜR
Takke düşmüş kel görünmüştür. Bizim “Siyasilerin çağrılmaması güvencesi ile alanı tahsis ettiğimiz Yörükler Derneği yönetiminin maalesef siyaset batağına çoktan battığı da açıklamalardan anlaşılmaktadır.

YÖRÜK CAMİASINDAN DİLEĞİM
Benim Yörük camiasından dileğim,  kendisini temsil edenlerin Rıfat Sait ve benzeri kişilerle düzeyi düşük bir siyaset yapıldığını görmesi ve bu anlayışa karşı çıkmalarıdır. Balkan kökenli yurttaşları seçimde kullanacakları oy konusunda tehdit eden, İzmirli işletmecileri Beyoğlu maceralarıyla aşağılayan, Kosova’daki Türk kardeşlerimizce “Asla bizi temsil etmiyor” denilen Rıfat Sait’e son olarak Atatürkçü, çağdaş, laik yaşamından ödün vermeyen İzmir halkının Orman ve Su İşleri Bakanı ve  onun Türkiye’yi geriye götüren siyasi anlayıştaki arkadaşlarına onay vermeyeceğinden kuşkum yoktur.

SAİT'TEN KİNAYELİ GÖNDERME: BUCA'YA DENİZ GETİRDİ!
Buca Mevlana Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Rifat Sait'in hedefinde Başkan Tatı vardı. Bizi olayın içine çekerek prim yapmak istiyorlar siteminde bulunan Sait, Başkan Tatı'nın kullandığı üslubun bir belediye başkanına yakışmayan bir üslup olduğunu savundu. Başkan Tatı'ya seslenen Sait "kara gözlüklerini çıkar, Buca'da dolaş. Buca halkı senin gözlerini grösün. Makam aracının kapalı pencereleri arkasında dolaşıyorsun. Buca halkından kopuksun' dedi. Tek bir soru soruyorum diyen Sait "elekrtiği kestin mi, kesmedin mi'" dedi. Tatı'ya 'hodri meydan' diye seslenen Sait, Buca'yı birlikte dolaşalım. Adatepe'yi, Gediz'i, Çamlıkule'yi, Buca'nın istediği her yerini dolaşalım. Esnafı, halkı gezelim. Eğer yapabiliyorsa söyleyecek bir sözüm yok" dedi. Buca'nın alt yapı çalışmalarının yetersizliğine de değinen Sait, "son yağmurlarda gördük. Başkan'ı tebrik ediyorum. Buca'ya denizi getirdi' dedi.

Başkan Tatı’ya CHP’li gençlerden destek

CHP İl Gençlik Kolları, Buca Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlerini eleştirdi. İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan, “CHP’li belediyeler üzerinde zulüm aşikardır” dedi.

CHP İl Gençlik Kolları’nın Buca Belediyesi önünde düzenlediği toplantıya CHP Gençlik Kolu MYK Üyesi Nazlı Kıran’ın yanı sıra birçok ilçenin yöneticileri katıldı. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İl Gençlik kolu Başkanı İbrahim Soydan, “CHP’li belediyeler üzerinde zulüm aşikardır” derken, Buca Gölet Alanı’nda hiçbir siyasinin katılmaması şartı ile düzenlenen Yörük Şenliği’nin ardından Aliağa’da mikrofonların kapalı zannedilerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ercan Tatı’yı işaret ederek “Cezasını verelim tesisi derhal elinden alalım” sözlerini anımsattı. Soydan şunları söyledi:

“Bu olayın sonrasında AKP İzmir İl örgütü ile yaptıkları açıklamalarda kullandıkları basit siyasete Yörük vatandaşlarımızı da dahil etmeye çalışmış olmaları akıl almaz ve kabul edilemez olmakla birlikte hiçbir hukuki düzenle de uyumlu değildir. Yerel seçimlere az zaman kala uygulanan bu tarz baskılar demokrasinin ne kadar uzağında olduğumuzun kanıtıdır. Tüm yaptırım ve baskılara rağmen Buca halkının, İzmir halkının iradesine ipotek vurulamayacaktır.”



Malikhane peşkeşini açıklasın


CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül yaptığı konuşmada Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun Buca’da De Jongh Malikhanesi’nin özel üniversiteye kiralama koşullarını açıklamasını istedi. Gül, AKP İktidarının korku imparatorluğunu İzmir kabul etmediğine de işaret etti şunları söyledi:

“ İstedikleri gibi halkı sindirsinler, tehdit etsinler. Bakan Veysel Eroğlu’nun yaptığı gaf falan değil bunlar siyaseti bilmiyorlar. Halkın içinden gelmedikleri için kendi o baskıcı anlayışı ile bu Türkiye Halkını idare etmeye çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki İzmir halkı buna boyun eğmedi eğmeyecektir. Hey Buca halkı madem bu bakan Buca’yı bu kadar çok seviyorsa, o kadar duyarlıysa neden Buca’nın malı De Jongh Köşkü’nü yandaşlarına peşkeş çekti. Önce gel köşkü kimlere peşkeş çektiğini Buca halkına anlat.”

Başkan’dan çağrı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konuşmasında destek veren gençlere teşekkür etti. Tatı, Bakan ve Milletvekili açıklamalarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Az önce konuşmacı arkadaşım dedi ya korku imparatorluğu yaratılacak. Korku yok merak etmeyin çok ağır bir komedi var. Komedinin başlarında da AKP’nin bakanları ve milletvekilleri var. Bu senede bize gülmek düştü. Sayın bakan tabi kendi söylediğine de inanmıyor ama ne söylediğini de bilmiyor. Çünkü yanlış yönlendiriliyor. Koskoca devletin bakanı Buca ilçesinin belediye başkanına şeyini şey edeyim bilmem ne alalım edelim. Ben buradayım bir bakanın ağzından laf çıkıyorsa bir milletin vekilinin ağzından laf çıkıyorsa ben buradayım bekliyorum. Yürekleri varsa gelsinler ben buradayım. Eğer siyaset yapmak için malzeme bulamıyorlarsa buyursunlar. Siyasi başkan yardımcılarım CHP ilçe başkanım yanımda. Bizim projelerimiz ortada. Biz onlar için ama Buca için ama İzmir için ama ülke için projeler verelim siyaset yapsınlar. Ama bu ülke zaten yalanla dolanla buralara geldi. Artık yalanı dolanı bıraksınlar. Ucuz manevraları bıraksınlar. Sayın bakan İstanbul’da açıklama yapmış; “İzmir’de CHP’yi sandığa gömeceğiz” diye. Ya gömüksünüz daha oradan kalkamadınız önce oradan bir kalkın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.