Dolar 34,0097
%-0.15
Euro 38,0381
%0.35
Altın 2.830,730
%0.99
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Acının üzerini yalanlarla örten başkan: Helil Kınay’ın gerçeklerden kaçış hikayesi

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar Şenliği,” adı ne kadar neşeliyse, ardında bıraktığı iz o kadar acı. Şenlikte, belediye çalışanı Erdem Ergün’ün 10 yaşındaki kızı Beliz Asrın, ip çekme yarışında bayıldı ve tüm “müdahalelere” rağmen kurtarılamadı. Acılı aile gözyaşları dökerken, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ise adeta “neşe” dağıtmaya devam etti. Ama bu kez neşenin yerini yalanlar aldı.

Daha önce yazdızım gibi, Başkan Kınay’ın “etkinlikte doktor ve hemşire vardı” açıklaması, gerçeğin yanına bile uğramamış. Dün ortaya çıkan güvenlik görevlisinin tuttuğu tutanak bunu açıkça ortaya koydu. Tutanakta ne mi yazıyor?

Ne doktor varmış alanda, ne de hemşire! Başkan Kınay’ın “hemen müdahale edildi” dediği şey, aslında orada bulunan bir kadının iyi niyetle yaptığı kalp masajı ve suni teneffüsten ibaretmiş. Şimdi Başkan’ın yalanları mı, yoksa o günkü ihmaller mi daha ağır?

Karar sizin.

Başkan Kınay, kendisini aklamak için “acının içinde, ailenin rızası olmadan paylaşım yapmayı uygun bulmadım” deyip bizi duygusal bir çıkmaza sürüklemeye çalışıyor.

Bravo Başkan!

Hem yalan söyle, hem acıyı kullan, hem de sorumluluğu üzerinden at. “Ben paylaşmadım, aileden izin almadım” derken aslında kendi yalanını saklamaya çalıştığını sanıyor.

Ama bu iş öyle sosyal medya pozlarıyla geçiştirilemez.

Kınay, halkın gözünün içine baka baka yalan söylediğini kabullenmeyecek mi? Sorumluluk alıp gerçeği açıklamak yerine, kendisine yanlış bilgi verildiği masalına mı sığınacak? Eğer gerçekten olay yerinde bir sağlık ekibi olsaydı, Beliz şimdi hayatta olmaz mıydı?

Kınay’a göre, küçük bir “iletişim hatası” varmış!

İletişim hatası mı, yoksa halkın güvenini yerle bir eden bir yönetim beceriksizliği mi?

Bir belediye başkanının, bir çocuğun ölümünü örtbas etmek için yalan söylemesi, “küçük bir hata” olarak geçiştirilebilir mi?

Başkan Kınay’a bir önerim var: Yalanlarınıza sığınarak bu trajediyi unutturamazsınız. Eğer gerçekten vicdanınız varsa, çıkın ve özür dileyin. Aksi takdirde bu olay, sizin yönetim anlayışınızın kara bir lekesi olarak kalacak.

Ve biz unutmayacağız, Başkan.

Çünkü Beliz’in ölümü, sadece bir çocuğun kaybı değil; sorumsuz bir yönetimin ve göz göre göre söylenen yalanların kanıtı.

Gerçekler bir gün ortaya çıkacak, ama sizin yalanlarınız çoktan gün yüzüne çıktı bile. Belediye başkanlığı, koltukta oturup masallar anlatmak değildir; halkın güvenini sağlamak, sorumluluk almak ve hataların arkasında durmaktır. Şimdi karar sizin, Başkan Kınay: Gerçeklerle yüzleşip dürüst olmayı mı seçeceksiniz, yoksa bu yalan dolu yönetim şovunuza devam mı edeceksiniz?

Bekliyoruz. Ama bu acının üstü, yalanlarla örtülemez!

İŞTE O TUTANAK