Dolar 34,0199
%-0.12
Euro 38,0606
%0.41
Altın 2.832,970
%1.07
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Başkan Helil Kınay’ın insanlık dersi: Kendi ayıbını örtmenin yeni yolu!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Egepostası’nın “Başkan Kınay’ın utandıran sessizliği: Beliz’e sessiz, Narin için öfkeli!” başlıklı haberinden sonra dayanamadı, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapmaya mecbur kaldı.

Ama keşke yapmasaydı…

Çünkü ortaya çıkan şey, bir açıklamadan çok, skandalın ta kendisiydi. Öyle bir skandal ki, insan sormadan edemiyor: “Sayın Başkan, bu metni yazan danışmanın hâlâ görevde mi? Çünkü olmasaydı daha iyiydi!” Düşünsenize, koskoca belediye başkanı, eleştirileri yanıtlayacağım derken daha büyük bir krize imza atıyor.

İşte tam da bu yüzden, böyle bir açıklamanın altına imza atan danışman, yerinde olsam, “Hadi sana güle güle” denmeyi çoktan hak etmiş durumda.

Helil Kınay’ın sessizliğinden çıkan gürültü, hiç bu kadar anlamsız ve rahatsız edici olmamıştı…

Karabağlar Belediyesi’nin “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar Şenliği”nde, ne yazık ki 10 yaşındaki Beliz Asrın’ın trajik ölümü herkesin yüreğini burktu. Ancak, Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil Kınay’ın bu olay sonrası sergilediği tavır, daha büyük bir skandala dönüştü. Evet, Başkan Kınay, Beliz’in ölümünden sonra bir tek kelime etmedi. O acı haber tüm şehirde yankılanırken, Başkan’ın sessizliği sosyal medyada “Çifte Standartlar”ın baş köşesine oturdu.

Kınay, sonradan sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak, sanki şehirdeki her çocuğun canını sıkmadan “özenli” bir şekilde acıyı paylaştı. Ancak, her şeyde olduğu gibi, bu açıklama da gerçeklerden uzak ve bir o kadar da “kapsamlı” bir yalanla dolu.

Başkan Kınay, açıklamasında, etkinlik alanında belediye tarafından görevlendirilen doktor ve hemşirelerin olduğunu, Beliz’in bayılmasından hemen müdahale edildiğini iddia etti. Halbuki, sağlık kayıtları ve gerçekler, Başkan’ın bu açıklamasının tam anlamıyla bir yalan olduğunu ortaya koyuyor. Neyse ki, sağlık verileri bu tür “yalanlar”ı kısa sürede ifşa edebiliyor.

Başkan’ın “iyi niyeti” de Beliz’in rahatsızlığını önceden bildiği ve bu yüzden sorumlu tutmak isteyen ailesi hakkında suç duyurusunda bulunma tavsiyesi şeklinde. Böyle bir acının ortasında, başkanın yaşanan bu üzücü olayı bir suç dosyasına dönüştürme becerisi, gerçekten takdire şayan.

Beliz Asrın’ın trajik ölümünün ardından, herkes bir açıklama bekledi. Herkes acılı ailenin yanında bir belediye başkanı görmek istedi.

Ancak ne oldu?

Koca bir sessizlik...

 Başkan Emine Helil İnay Kınay, her zamanki gibi sessiz kalmayı tercih etti.

Ta ki başka bir trajediye kadar...

 Peki sayın Başkan o günü ne paylaşmış…

Başkan Helil Kınay’ın trajedi sonrası sosyal medya performansı gerçekten ders niteliğinde!

Hani bir çocuk hayatını kaybetmiş ya, biz de başkanın “insanlık” dersini hatırlar, belki acıya saygısından suskun kaldı deriz.

Ama gelin görün ki o gün neler paylaşılmış, bir bakalım.

İlk paylaşım, “Benim için çok özel bir nikâh kıydım...” E tabii, bir başkanın sosyal sorumluluklarının en başında nikâh kıymak gelir!

 Hele bir de “çok özel” ise...

Beliz’in trajik ölümüne dair tek kelime edilmemişken, başkanın nikâh haberi bizim içimizi ısıttı (!) doğrusu.

Sonra devam ediyoruz, “Biz Karabağlar olarak yaşatmayı seçiyoruz... ‘Yuvam Olur Musun?’” diye can dostlarımızla ilgili bir paylaşım.

 Karabağlar halkı olarak yaşatmayı seçtik, öyle mi Sayın Başkan?

Beliz’in acısını yaşatmamayı seçmiş olmalısınız ki ondan hiç bahsedilmemiş. Bu kadar duyarlılık bizde olsa ne yapardık bilmiyorum!

Ve zirve noktası: “Üst üste 3. kez şampiyon!” Evet, spor her şeyden önemli, spor başarılarıyla gururlanmak hakkımız!

Başkan Kınay da Karabağlar’ın şampiyonluklarını övüyor. Ancak bu spor başarısının gölgesinde kalan Beliz’in acısı, o şampiyonluk kadar değerli bulunmamış ki sessizlik sürüyor.

İşte size bir sosyal medya dersi daha!

Başkan, her konuda paylaşım yapabiliyor ama kendi belediyesinin etkinliğinde hayatını kaybeden minik Beliz için tek kelime yok. Belki de, “Yanlış anlaşılır, tepki çekerim,” korkusuyla bu konuda bir açıklamayı bile çok gördü.

Ama nikâhlar kıyıldı, dostlarımız için yuvalar kuruldu, spor başarıları paylaşıldı... Olsun, önemli olan kamuoyunun gözüne güzel görünmek, değil mi?

Sayın Başkan, acı olan şu ki; kendi evladını kaybetmiş bir belediyenin başkanı olarak insanlardan takdir beklemeye değil, gerçek bir empati kurmaya ve sorumluluğu üstlenmeye ihtiyacınız var. Sizin suskunluğunuz, Beliz’in sessiz çığlığıdır.

Bu tablo, başkanın çifte standartlarının ve halktan kopuk yönetim anlayışının en net fotoğrafıdır. Hani her paylaşım bir mesajdı ya, işte en acı mesaj burada: “Beliz’in kaybı, sosyal medyamıza yakışmaz!”

Şimdi siz söyleyin; kamuoyunun zekasıyla bu kadar alay etmek, insanlık dersi vermeye kalkmak hangi vicdana sığar?

Bir çuval içinde kanala atılmış olarak bulunan Narin Güran için öfke dolu bir açıklama yaptı Başkan Kınay.

Eh, sosyal medya coştu tabii.

Çünkü kendi etkinliğinde yaşanan olayda koca bir sessizlik, başka bir olayda ise öfkeden deliye dönmüş bir başkan var karşımızda.

Peki, bu çifte standart neden?

Mercek altına alalım...

Başkan Kınay, sonunda ne yaptı?

 Beliz’in ölümünden günler sonra bir açıklama yaparak, kamuoyunun ‘zekasıyla alay‘ etmeye karar verdi. Buyurun o açıklamaya: “Yaz başından beri çocuklarımız ve ailelerimiz ile mahallelerimizde ‘Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar’ etkinliklerimizde bir araya geldik. 5 Eylül Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz sokak şenliğimizde yine ailelerimiz ve çocuklarımız ile keyifli zamanlar geçiriyorken bir çocuğumuzun bayıldığı haberini aldık ve etkinliği durdurduk.”

Çocuğumuz bayıldı...

 Başkan, olayı ne kadar basit bir şekilde anlattı değil mi?

Oysaki gerçekler biraz farklı...

Alanda belediye tarafından görevlendirilmiş bir doktor ya da hemşire yoktu. 112’nin HTS kayıtlarına bakılsa, bu gerçek hemen ortaya çıkacak.

Ama ne gam!

 Başkan, kendi anlatısını kurmuş bir kere...

Açıklamasında bir de Beliz’in rahatsızlığına vurgu yapmış Sayın Kınay.

Tanısı konulamayan bir rahatsızlık...

Yani suçlu aslında alana gelen aile, neredeyse diyecek ki: “Çocuğunuz rahatsızdı, niye getirdiniz şenliğe?” Başkan, olayın sorumluluğunu üzerinizden atmanın daha ince bir yolunu bulabilir miydiniz acaba?

Ve gelelim sosyal medya paylaşımına...

Başkan, günler sonra, Beliz’in adını sosyal medya hesabından duyurdu ve açıklamalarıyla insanlık dersi vermeyi ihmal etmedi: “Bu acı içerisinde, sosyal medya üzerinden aileye ve acısına olan saygımdan, onların izni ve bilgisi olmadan paylaşım yapmayı doğru bulmadım.” İşte size kamuoyuna verilen insanlık dersi!

Peki soralım o zaman Sayın Başkan: Narin Güran için açıklama yaparken ailesinden izin aldınız mı?

Onların acısına saygı gösterdiniz mi?

Ah başkanım ah...

Kendi ayıbınızı örtmek için kamuoyunun zekası ile oynamak...

Olacak iş mi?

Başkan Kınay, maalesef bu olayda da sınıfta kaldı.

 Başkan Kınay’ın Herkesin anlayışına ihtiyacı var mı, yoksa bir başkanın acıyı kendi siyasi çıkarları için mi kullanıyor? Cevap arayan herkes için, Başkan Kınay’ın bu “çifte standart” performansı, kamuoyunun zekasını hiçe sayarak yapılan bir komedi filmi gibi.

Başkan, kamuoyunun gözünden kaçırılmak istenen gerçekler ve kişisel çıkarlar arasında sıkışıp kalmış gibi görünüyor. Bu çifte standart, sadece Karabağlar Belediyesi’nin değil, tüm yerel yönetimlerin dikkat etmesi gereken önemli bir ders. Unutmayın ki, gerçekler her zaman gün yüzüne çıkar ve Başkan Kınay’ın açıklamaları, bu gerçeğin en açık örneğidir.