Dolar 34,0757
%0.18
Euro 38,0502
%-0.02
Altın 2.833,190
%0.14
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

AK Parti’yi çökerten istifa şovları: Hakan Bayraklı’nın Selçuk’taki kaotik saltanatı!

Selçuk AK Parti İlçe Teşkilatı'ndan peşi sıra telefonlar yağıyor. Meğer yazdıklarımız, bir taşla kaç kuş vurmuş, hiç farkında değilmişiz!

Ne mi dediler?

“Yazdıklarınızın eksiği yok fazlası var.” Üzgünler, hem de çok...

 Diyorlar ki, “Selçuk’ta iktidarın göbeğindeyiz, ama oylarımız 9 binlerden 5 binlere düştü, üçüncü parti olduk. Biz ne ara bu hale geldik?”

Evet, AK Parti’nin Selçuk'ta nasıl 3. parti konumuna gerilediği, Hakan Bayraklı'nın istifa şovları ve perde arkasındaki ihanet iddiaları...

 Bu “şov” politikasıyla, parti değil de tiyatro topluluğu olduklarını sanacaksınız! Düşünün, her köşe başında başka bir istifa, her toplantıda başka bir drama…

Neymiş, Bayraklı istifa edecekmiş, yok bilmem kim arkasından hançerlemiş…

 Bak sen!

Selçuk'ta yaşananlar tam bir trajikomedi...

 İktidar partisi olmak demek, demek ki bu kadar “şov” demekmiş!

Ama asıl şov, oyların düşüşü. 9 binden 5 bine…

Maşallah, bu hızla bir dahaki seçimde saymaya bile gerek kalmayacak!

Bir de iddialar var tabii...

Yolsuzluklar, usulsüzlükler, iç çekişmeler… Bize gelen bilgiler, bu işlerin “kulislerde” değil, adeta sahnede oynandığını gösteriyor. Hakan Bayraklı’nın “ihanet” suçlamaları, AK Parti’nin içinde patlayan bombalardan sadece biri. Partinin içindeki dinamikler o kadar değişmiş ki, artık oylar düşerken herkes birbirini suçluyor, herkes birbirinin kuyusunu kazıyor.

Ve işte Selçuk...

Bir zamanların kalesi, şimdi bir labirent…

 İstifa şovlarının bitip bitmeyeceği, oyların nereye savrulacağı meçhul...

Ama şurası kesin: Bu tempoyla giderlerse, Selçuk'ta değil 3. parti, muhalefetin bile dışında kalacaklar!

Selçuk’un gündemi her geçen gün daha da renkleniyor. Başrolde yine tanıdık bir isim var: AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı!  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın prenssi…

Aday gösterilmeyince ortalıkta estirdiği “istifa şovu” hâlâ akıllarda… Kadın Kolları, Gençlik Kolları, ana kademe...

Hepsi sırayla sahneden çekildi.

Partililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’deki aday tanıtım toplantısına gitmelerini engelleyen Bayraklı, parti binasına da kilidi vurdu. “Yok artık” dedirten bu hamlelerin ardından, İlçe Başkanı Bayraklı’nın AK Parti’ye değil de bağımsız aday Vefa Ülgün’e çalıştığı söylentileri Selçuk’ta gündem olmuştu.

Ama durun, daha bitmedi.

Şimdi sahneye yeni iddialar çıktı ve her biri diğerinden vahim!

Efes Antik Kenti...

Kim bilir kaç bin yıllık tarihi, kaç neslin hafızasını barındıran bu özel mekânda, bırakın özgürce fotoğraf çekmeyi, kuş uçurmak bile izne tabi. Ama ne hikmetse Bayraklı, antik kentte fotoğraf çekme yetkisi olmayan vatandaşın aksine, içeride kaçak çekimler yaparken yakalanmış!

 Hani denir ya, “Tarihe not düşmek” diye...

Başkan bu işi biraz fazla ciddiye almış anlaşılan.

Efes’teki kaçak çekimlerden sıkılan Bayraklı, soluğu hazine arazilerinde alıyor. İş takipçiliği yapıp, sağda solda “Başkanım, şu araziyi halledebilir miyiz?” diye soranlarla kahve içip iş bitiriyormuş gibi... Selçuk’un hazine arazilerinde Bayraklı’nın adı dolanıyor da dolanıyor. Bu işlerin ucu kime dokunuyor, neyin peşinde koşuluyor belli değil ama bir koşuşturma var, orası kesin.

Ve tabii ki en popüler iddia: ilçe Başkanı Hakan Bayraklı’nın kumar tutkusu!

AK Parti’nin yıllardır savunduğu siyasi çizgiyi adeta yarı yolda bırakmış gibi; parti değil ama Ganyan Bayi’nin müdavimi olmuş başkan. At yarışı oynamak deyince akan sular duruyor, mesai saatleri bile yarışlara göre ayarlanıyor. Selçuk’ta “Ganyan Beyi” lakabını alması da boşuna değil! İşin ironik tarafı, bu işler olurken AK Parti’nin “Ahlak, etik, dürüstlük” gibi kavramları nereye konumlanıyor?

O da pek net değil doğrusu.

Bana gelen fotoğrafların haddi hesabı yok. Bayraklı’yı Ganyan Bayi’nin en ön sırasına oturmuş, at bülteninden gözünü ayıramaz halde, bahis kuponlarına dört elle sarılmış görmek mümkün. Atlar koştukça Bayraklı da koşuyor. Ancak başkanın bu koşturması Selçuk için mi, yoksa kendisi için mi, orasını tam anlamak zor.

Bayraklı, AK Parti’nin kırmızı çizgilerini geçmekle kalmıyor, adeta “Kim tutar beni?” edasıyla her alanda meydan okuyor. İstifa şovları, bağımsız aday desteği, kaçak çekimler, hazine işleri ve kumar masaları...

Tam bir siyasi atraksiyon!

Bu Selçuk hikayesinin sonu ne olur bilinmez ama bir şey kesin: Bayraklı koşuyor, atlar yarışıyor, biz de pür dikkat izliyoruz. Kim bilir, belki de bu yarışın sonunda hep beraber bir Efes’te fotoğraf çekeriz, hazine arazisinde piknik yaparız, Ganyan Bayi’de bir kahve içeriz.

Ne de olsa Selçuk’ta Hakan Bayraklı’nın yolu, her yere çıkar!