Dolar 34,0090
%-0.15
Euro 38,0108
%0.28
Altın 2.826,790
%0.85
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Üzüm festivali var, maaş yok: Karabağlar’da itibar krizi!

Son günlerde adeta 'skandal makinesi' gibi çalışan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, bu sefer yine şaşırtmadı. Seçim kampanyasında adı yolsuzluk iddialarıyla anılan Kınay, şimdi de bir yanda Kavacık Üzüm Festivali’nin şatafatıyla, diğer yanda işçilerine maaş ödeyememenin utancıyla gündeme oturdu. Festivale milyonlarca lira harcayıp sanatçıları getirirken, belediye işçilerinin maaşları ödenemedi.

Anlayacağınız, Karabağlar’da üzüm var ama ekmek yok!

Ne şahane bir hikaye değil mi?

 Bir yanda milyonlarca lirayı gözünü kırpmadan festivale yatıran, ‘Belkıs Akkale rüzgarları estiren’ Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, diğer yanda işçi maaşlarını ödemekte zorlanan bir belediye.

Hani şu meşhur "itibardan tasarruf olmaz" klişesi tam da burada devreye giriyor. Başkan Kınay, maaş kriziyle boğuşan belediyeyi Kavacık Üzüm Festivali’yle unutturmaya çalışıyor galiba!

Kendi kendimize soralım: “Madem maaşları ödeyemiyorsun, neden festival yapıyorsun?” Üzümden şarap mı yaptın da gelir elde edeceksin, yoksa festivale gelen sanatçıların sahne arkasında ekonomi dersi mi verdiler sana?

Şu festivalde gösterdiğin performansı keşke belediyenin mali sorunlarını çözmek için sergilesen, ne de güzel olurdu!

Dahası var!

İşçisine maaş ödeyemeyen belediye, Ankaralardaki milletvekillerine üzüm gönderiyor.

Hangi akla hizmet?

 Bir yanda emekçinin alın teri, diğer yanda festivalin ışıltısı... Sedika ile yapılan toplantıda İşçilere “Bu ay maaşı bir şekilde yatıracağız, ama önümüzdeki ay işiniz zor” diyen bir yönetim anlayışı var.

 Peki ya işçinin ekmeği, çocuklarının rızkı ne olacak?

Başkan Kınay’a soralım: Siz "emek" deyip mangalda kül bırakmazken, işçinin maaşını ödeyemeyip, milyonlarca lirayı festivale nasıl yatırıyorsunuz?

Yoksa “festivallerle halkı oyalayıp, maaş krizini unuttururum” mu diyorsunuz?

İşçinin hakkı yeniyor, belediye ise gösterişli festivallerle göz boyuyor. Başkan, sizi izliyoruz. Festivaldeki şovunuz harikaydı, ama belediyeyi yönetmek festival organize etmek kadar kolay değil. Gönül ister ki, işçilerinize olan borcunuzu da aynı coşkuyla, aynı kararlılıkla ödeyesiniz.

 Festivaliniz bol, ama kasanız boş.

Tebrik etmek lazım…

 Bu da bir başarı sonuçta!

Başkan Kınay’ın bu kadar gösterişli festivallerle halkı mest ederken işçilerin maaşlarını unutması gayet normal. Nasılsa festival var, belki işçiler de üzüm salkımlarını izlerken maaşları unutur.

Başkan Kınay’a göre maaşlar geçici ama festivalin itibarı kalıcı!

 İşçilerin bankada göreceği sıfırlar değil, festivalde yapılan büyük şov önemli. Sanırım Başkan Kınay da “itibardan tasarruf olmaz” sözünü yanlış anlamış olmalı.

Olsun, madem üzüm var, gerisi teferruat!